Contractautomatisering toegankelijker gemaakt voor de woningmarkt

Met de integratie van fillthedoc worden contracten gedigitaliseerd en geautomatiseerd binnen het OSRE huur- of koopproces. Hierdoor wordt contract automatisering nog toegankelijker gemaakt. Hoe gaat het prcies in zijn werk? 

Digitalisering zorgt ervoor dat de meeste industrieën profiteren van de transformatie van hun kernprocessen en -systemen. De vastgoedsector is hier geen uitzondering en maakt steeds meer gebruik van digitale technologie voor operationele activiteiten. Men gaat van conventionele methodes naar digitale hulpmiddelen voor gemak en efficiency. De digitale transformatie van binnen de vastgoed sector versneld in een rap tempo.

OSRE heeft hier jaren geleden al op gereageerd door het gehele transactieproces binnen vastgoed te digitaliseren. Door onder andere gebruik te maken van digitale inschrijvingen, geïntegreerde slimme controles (identificatie- en creditcheck), woningverdeelsystemen en digitaal ondertekenen wordt het proces niet alleen versneld maar ook gebruiksvriendelijker gemaakt.

Tijdstempel
Met de integratie van fillthedoc worden huur- en koopcontractengedigitaliseerd en geautomatiseerd binnen dit proces. Door middel van een tijdstempel op de LTO Network blockchain wordt een onveranderbaar controletraject vastgelegd, waardoor de data-integriteit is gewaarborgd en het proces dus veiliger is.

"Deze partnership en de samenwerking met de fillthedoc is op twee manieren een belangrijke stap voor OSRE. In de eerste plaats in het slimmer maken van de vastgoedtransactie. Dat is ons doel, elke dag een beetje slimmer. En in de tweede plaats maken ons team en onze opdrachtgevers kennis met blockchain technologie. Zo leggen we de lat voor de vastgoedsector wat hoger," aldus Jurjen Thomas, CEO OSRE Woningdossier.

Samenwerken
Beide organisaties zijn van mening dat het beter is voor technologie bedrijven om samen te werken in plaats van alles zelf op te bouwen. Met deze houding zijn OSRE en fillthedoc samengekomen om in eerste instantie het genereren van huur- en koopcontracten te integreren in de workflow van OSRE. Hierdoor is fillthedoc een officiële partner van OSRE geworden.

"Onze samenwerking met OSRE past perfect in de visie die we hebben met fillthedoc. OSRE kent de woningmarkt en levert een kant-en-klare oplossing voor de digitale vastgoedtransactie. filltedoc biedt de oplossing voor contract automatisering en data integriteit via blockchain. Dit is een eerste stap. Door samen te werken met partijen als OSRE kom je echt op een "next level" van efficiëntie," aldus Rick Ros, Account Executive fillthedoc.

 

 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen