EDGE onthult plannen voor meest duurzame kantoortoren in Londen

Aan de St Thomas Street op de Londense South Bank verrijst straks het meest duurzame kantoor van Londen. Het project dat de naam EDGE London Bridge heeft gekregen wordt ca. 23.500 m2 groot en telt 26 etages aan commerciële kantoorruimte.  EDGE London Bridge is ontworpen om zowel een BREEAM Outstanding als een WELL Platinum certificering te behalen en is daarmee de enige kantoortoren in Londen die beide erkenningen op dit niveau verwerft.

In juni 2019 kondigde EDGE zijn intrede in de Britse commerciële vastgoedmarkt aan met de overname van 60 St Thomas Street op de South Bank van Londen. Als wereldwijde hub is Londen zowel een natuurlijke keuze voor een volgende vestigingsplaats van EDGE als ook een goed uitgangspunt om het sterke ethos, de designs en het technologieplatform van EDGE naar het Verenigd Koninkrijk te brengen. EDGE gelooft in het bouwen van betere gebouwen die niet alleen inspirerende en gezonde werkplekken zijn, maar ook de klimaatverandering aanpakken. En precies dat zal met EDGE London Bridge geleverd worden, en wel in nauwe samenwerking met belanghebbenden om aan te sluiten bij de langetermijnvisies en ambities voor een duurzamer Southwark.

Nu er een planningsaanvraag is ingediend bij de Southwark Council, kan EDGE het ontwerp van EDGE London Bridge door het architectenbureau Pilbrow and Partners onthullen.

Ontworpen om de buitenwereld naar binnen te halen
De focus van elke EDGE-ontwikkeling is niet alleen sterk gericht op de gezondheid en het welzijn van de gebruikers, maar ook op het creëren van een meerwaarde voor het publiek. Daarom heeft EDGE een grote stap gezet door direct naast het gebouw een nieuw openbaar park met prachtige tuinaanleg toe te voegen. Het park sluit aan op een
levendige en openbaar toegankelijke begane grond van het gebouw, die verdere voorzieningen toevoegt voor niet alleen de gebruikers van het gebouw, maar ook voor het bredere publiek.

De gevel van EDGE London Bridge is een ode aan de Victoriaanse bouwstijl van Bermondsey en voorziet het gebouw van de nodige dimensie en hiërarchie. Op milieuvlak zorgen de voorgestelde gevels voor een mooi uitgebalanceerde inval van daglicht met zonwering en gesloten elementen, om ongewenste opwarming of ongewenst warmteverlies te voorkomen. Dit draagt ter plaatse bij aan een vermindering van ruim 50% van de toegestane CO2-uitstoot.

De groenaanleg rondom het gebouw loopt door tot in het gebouw zelf, waar royale beplanting alsmede beplante balkons te vinden zijn. De ondervloerse luchttoevoer in combinatie met natuurlijke ventilatie zorgt voor een optimale luchtkwaliteit, die samen met een goede natuurlijke lichtinval door de verdiepingshoge ramen en stralingskoeling zorgt voor een gezonde omgeving voor de gebruikers van het gebouw. Dit is essentieel voor het verkrijgen van het WELL Platinum-certificaat. Het groene podium biedt een uitnodigend en levendig entreegebied waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, terwijl de bovenste verdiepingen een prachtig uitzicht op de stad bieden. Verder heeft het gebouw diverse faciliteiten, waaronder een groot terras, fitnessruimte, hoogwaardige fietsenstallingen, uitstekende voorzieningen om het gebruik van duurzame vervoersmiddelen te stimuleren en een openbaar toegankelijke koffiebar op de begane
grond.


Kracht van binnen
EDGE London Bridge stimuleert het bewegen van de medewerkers door middel van een opvallende houten trap in de driedubbelhoge entree. De trap leidt naar een auditorium dat zowel door de gebruikers van het gebouw als de lokale gemeenschap kan worden gebruikt. De begane grond is ontworpen om een levendige mix van gebruiksmogelijkheden te creëren, om interactie te stimuleren en om het gebouw en zijn gebruikers te verbinden met het publiek in het algemeen. Flexibele zones op de kantoorverdiepingen zullen in hout worden uitgevoerd, waardoor de gebruikers de
verdiepingen in het gebouw gemakkelijk kunnen verbinden met atria en verbindingstrappen. Zo kan de onderlinge samenwerking worden gestimuleerd en kan een gezonde levensstijl worden bevorderd.

Boudewijn Ruitenburg, Chief Operating Officer bij EDGE, daarover: “Deze moeilijke tijden maken het belang van gezondere en duurzamere gebouwen nog duidelijker. We blijven hiervoor ons uiterste best doen in samenwerking met al onze stakeholders en partners. We willen van EDGE London Bridge de meest duurzame kantoortoren van Londen maken. Een toren die kwalitatief hoogwaardige kantoorruimte biedt met de hoogste welzijnsnormen. Wij streven ernaar om een aanzienlijke en duurzame impact te hebben op toekomstige projecten in Londen, zonder daarbij de geschiedenis en het erfgoed dat deel uitmaakt van de aantrekkingskracht van deze stad uit het oog te verliezen.”

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022