Tips om alles uit je bezoek aan Building Futureproof te halen

Morgen is het dan zo ver! Het grootste online evenement voor de bouw- en vastgoedsector in Nederland: Building Futureproof. Hier een aantal tips en suggesties om zoveel mogelijk uit het programma te halen van de eerste digitale vastgoedbeurs. 

Een digitale vastgoedbeurs, een primeur voor ons land, betekent dat je vanaf iedere gewenste locatie mee kunt doen, je voor net zo lang kunt blijven als je zelf wil, je geen tijd en energie verspilt aan transport en bovendien ontzettend duurzaam bezig bent (geen materiaalverbruik, geen voedselverspilling, geen CO2 uitstoot).

Een voorbeeld van hoe je dag eruit kan zien morgen:

10:00-10:05 Het programma begint met het openingswoord van oprichter Wouter Truffino op de Mainstage.

10:05-10:15 Hierna kun je blijven kijken naar het Mainstage-scherm waar Coen van Oostrom, Founder en CEO van EDGE Technologies, de eerste keynote van de dag houdt.

10:15-10:25 Vervolgens zal Richard Gerritsen, Regional Director van Yardi, een illustratie geven van Yardi’s visie over waar de vastgoedsector in 2025 naartoe zal transformeren met voorbeelden vanuit andere sectoren.

Break-out sessies, netwerken of pitches
10:30-10:55 Het programma op de Mainstage is afgelopen. Je kunt nu kiezen uit: het bijwonen van één van de 14 Break-out sessies (ronde tafels), 1-1 netwerken met willekeurige nieuwe contacten of het luisteren naar pitches van PropTech bedrijven en daarop stemmen.

Je kiest bijvoorbeeld voor het 1-1 netwerken door links het “Networking” icoon te selecteren. Je wordt hier automatisch gekoppeld aan partijen die een ander ticket hebben dan jij. De interactie duurt maximaal 180 seconden, waarna het scherm automatisch uitgaat.

Back to the Mainstage
11:00-11:20 Je selecteert weer het Mainstage icoon, omdat het tijd is voor de volgende spreker. Yuri van Geest, serial entrepreneur en auteur en Co-Founder van Exponential Organisations, gaat zich buigen over het volgende vraagstuk: “Hoe ziet de nieuwe wereld na de pandemie/crisis eruit en wat gaat dit betekenen voor de bouwsector?”

11:20-11:30 Michel Baars, eigenaar & directeur van New Horizon, is de volgende spreker. Hij vertelt over de noodzaak om de Urban Mining potentie van Nederland te benutten. Er dreigt een aanzienlijk tekort aan grondstoffen, iets wat de corona-crisis ook duidelijk belicht. Er worden nu al dagelijks bouwprojecten stilgelegd omdat bepaalde materialen niet kunnen worden geleverd.

11:35-12:00 Break-out sessie bezoeken, 1-1 netwerken of pitches bekijken? Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een rondetafelsessie. Als je kiest voor “Sessions” in het linkermenu krijg je een lijst van 15 ronde tafels te zien. Kies bijvoorbeeld voor de New Horizon tafel als je graag meer wilt weten over Urban Mining. Hier gaan Michel Baars, Winie van Oorschot, Mantijn van Leeuwen en Remco Dijkstra het hebben over de toepassing van Urban Mining Concrete.

Keynotes
12:05-12:25 Terug naar de Mainstage voor de keynote van Gijs van Wulfen, spreker, innovatie-expert en bedenker van de beroemde FORTH/ VOORT-methode.

12:25-12:35 Vervolgens gaat Bas Ambachtsheer, Directeur croonwolter&dros, het hebben over het slimmer, beter en gezonder maken van gebouwen. Juist in deze tijd merken we hoe belangrijk het is dat onze gebouwen een safe haven zijn.

12:40-13:05 Na deze twee inspirerende keynotes, kan je weer kiezen uit de drie bovengenoemde opties. Kies bijvoorbeeld voor het bijwonen van de pitches door het selecteren van het “Stage” icoon. 15 bedrijven zullen hier strijden om “The Best Pitch” award en je kunt meestemmen door in de poll de pitchende onderneming een cijfer tussen de 1 en 10 te geven.

13:10-13:20 Amir Bhaghandi, Sales Manager bij PlanGrid (Autodesk) spreekt op de Mainstage. De presentatie biedt inzicht in de wereld van bouw en technologie en geeft een blik op de toekomstverwachting van Autodesk: wat zullen de trends zijn, hoe zullen deze samenhangen, welke uitdagingen komen hierbij kijken en hoe kunnen we deze oplossen?

13:25-13:50 Je kunt nu weer kiezen uit break-out sessies bezoeken, pitches bekijken of netwerken. Ga bijvoorbeeld via het “Sessions” icoon aan de linkerkant naar de tafel van New Horizon. Wienke Bodewes, Michel Baars, Saman Mohanmadi, Niel Slop en Erwin Drenth gaan het hier hebben over Circulariteit in zorgvastgoed.

Beursstands gaan open
13:50-14:35 Dit is de tijd dat de Beursstands open gaan. Door naar de homepage te gaan en onderaan links het icoontje “Expo” te selecteren kom je terecht in de virtuele standsomgeving. Hier kan je klikken op de verschillende bedrijven die hun producten virtueel etaleren, eventueel hun filmpjes bekijken, vragen stellen en zelfs deals scoren voor een speciale prijs.

14:35-14:45 Hierna klik je op het Mainstage icoon om te luisteren naar de keynote van Koen Werbrouck, Product Manager bij Barco. Het topic is wat Group VR allemaal mogelijk maakt voor de constructiemarkt.

14:45-14:55 Je kunt blijven waar je bent want de volgende activiteit vindt ook plaats op de Mainstage. Dean Drako, President en CEO van Eagle Eye Networks, IC Manage en Drako Motors, gaat het hier hebben over het belang van Cybersecurity in de connected devices wereld.

Pitch Award en afsluiting
14:55-15:05 Nu is het is tijd voor de uitreiking van de Pitch Award voor de beste 2 minuten durende pitch. Wie van de 15 deelnemers gaat ervandoor met de award?

15:05-15:30 Tijd voor het laatste onderdeel! Spreker, trainer en auteur Remco Claassen sluit de dag af met een surprise keynote.

Nog niet aangemeld voor het gratis event? Klik hier om dat alsnog te doen. 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen