St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht verkocht

Het St. Antonius Ziekenhuis heeft onder begeleiding van DTZ Zadelhoff de locatie Utrecht Oudenrijn verkocht. Medio 2013, na verhuizing van het St. Antonius Ziekenhuis naar de nieuwbouwlocatie in Utrecht Leidsche Rijn, gaat een koopcombinatie van twee partijen het terrein aan de Van Heuven Goedhartlaan in Utrecht herontwikkelen. Het terrein krijgt een woonbestemming. De kopers Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling en Van Beek & Partners Vastgoedbeleggingen zijn hierover in overleg met de gemeente Utrecht.

Het St. Antonius Ziekenhuis blijft in het gebouw medische zorg bieden totdat de nieuwbouw in Utrecht Leidsche Rijn gereed is (medio 2013). Patiënten kunnen tot die tijd terecht bij de locatie in Utrecht Oudenrijn en de overige locaties in Utrecht, Nieuwegein en Houten.

St. Antonius Oudenrijn aan de Van Heuven Goedhartlaan (Kanaleneiland) bestaat uit twee objecten. Het ziekenhuis zelf met een oppervlakte van circa 18.700 m² en een naastgelegen zusterflat van circa
2.570 m². Beide objecten liggen op een perceel van bijna 2 hectare.

Het St. Antonius Ziekenhuis heeft besloten het gebouw te verkopen omdat een moderne nieuwe locatie wordt gebouwd in Utrecht Leidsche Rijn waar het ziekenhuis medio 2013 in gaat. In juni 2010 is met de bouw van de nieuwe locatie gestart.

Het Healthcare team van DTZ Zadelhoff adviseerde St. Antonius Ziekenhuis bij deze verkooptransactie. De verkoop van de locatie in Overvecht (Paranadreef), die ook door DTZ Zadelhoff wordt begeleid, bevindt zich in de afrondende fase.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022