Van Hoofdpostkantoor naar 'woonkamer voor alle Rotterdammers'

Het voormalige Hoofdpostkantoor in Rotterdam gaat een toekomst tegemoet als woonkamer voor alle Rotterdammers. Ook wordt boven op het monumentale gebouw aan de Coolsingel een iconische woontoren van 155 meter gebouwd. “De planontwikkeling had veel voeten in de aarde, maar het resultaat mag er zijn”, zo zegt Michel de Haan, managing director van Drees & Sommer Nederland.

“We denken de geschiedenis van het gebouw weer tot leven te kunnen brengen”, aldus David Zisser, oprichter en CEO Omnam Group. De Israëlische ontwikkelaar wil in elk van haar gebouwen graag een verhaal vertellen.

Het bijzondere gebouw in het hart van Rotterdam is daar volgens hem ontzettend geschikt voor. Zijn bedrijf is inmiddels vijf jaar bezig met de herontwikkeling van het postkantoor. Gedurende twee jaar is vooronderzoek gedaan en uitvoerig met de bevolking gesproken over hoe zij de toekomst van het gebouw zien. Het uiteindelijke programma behelst de bouw van een hotel, een conferentiecentrum en een toren met ruim driehonderd huur- en koopwoningen. Ook komt er veel ruimte voor hoogwaardige horeca en winkels in de voor publiek toegankelijke centrale hal.

Het hele interview teruglezen? Klik hier. Dit interview is onderdeel van de Special Bijzondere Projecten, klik hier om alle artikelen in te zien. 

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedfinanciering