'Meer dan ooit speelt flexibiliteit een rol bij huren van kantoorruimte'

In crisistijd gebeuren rare maar vaak ook creatieve dingen. Hotels maken van hun kamers ineens kantoortjes (Hotel V) en woningen worden in heel Nederland omgetoverd tot ‘kantoortuinen’. Dit kan niet anders dan effect hebben op de kantorenmarkt. Op korte en op lange termijn.

Meer dan ooit gaat flexibiliteit een rol spelen bij het aanhuren van kantoorruimte. De coronacrisis laat zien hoe belangrijk het is om te kunnen op- of afschalen wanneer nodig. Daar komt de doorbraak van Zoom, Teams en alle andere platforms nog eens bovenop.

Groot en duur kantoor wellicht niet meer nodig 
Wie kan nu al voorspellen hoeveel werkplekken hij volgend jaar nodig heeft? Het is niet vreemd om te denken dat het personeel na deze 'lockdown' dusdanig gewend is aan werken op afstand, dat het niet meer nodig is om dat hele grote en dure kantoor aan te houden. Een aantal flexplekken op de een centrale plek en een ruimte om klanten te ontvangen kan misschien al voldoende zijn.

Dus ook geen langjarige verplichtingen meer en lage kosten. Kantoren verhuren volgens het hotelconcept, flexibele verblijfsduur, goede service en scherpe all-in prijzen. Dat is waar Nest al sinds 2013 voor staat.

Nest
“Wij zijn Nest begonnen midden in de vorige crisis en hebben ons dus al eerder door een moeilijke tijd heengeslagen”, aldus Nest-oprichter en eigenaar Hein Langendijk tegenover VJ.

“Ik zou liegen als ik nu zou zeggen dat wij niks van de coronacrisis merken in de verhuurcijfers. Huurders die normaliter twee dagen per week een werkplek bij ons huren, zitten nu thuis met de kinderen. Het opzeggen van de huur is hun goed recht, maar naar verwachting zullen zij terugkeren bij Nest, zodra dit weer mogelijk is. En ik denk dat wij ook een groot aantal nieuwe huurders mogen verwelkomen; bedrijven die nu inzien dat dat hele grote en dure kantoorpand eigenlijk helemaal niet meer nodig is,” aldus Langendijk tot besluit.

Nest werkplekken is inmiddels te vinden op 5 locaties. Benieuwd naar beschikbaarheid of een keer van dichtbij (min. 1,5 meter) bekijken? www.nestwerkplekken.nlReacties


Laatste nieuws