'Wij brengen met onze nieuwbouw meer levendigheid in het gebied'

Een verouderd kantoorpand nabij station Amersfoort-Schothorst maakt plaats voor een gemengd complex om te wonen en te werken. Ook is er ruimte voor horecavoorzieningen. Ontwikkelaar Certitudo Capital geeft daarmee een belangrijke impuls aan de transformatie en modernisering van bedrijventerrein De Hoef-West.

“Certitudo Capital stapt in op de kansen in de markt. Een aantal jaren geleden waren transformatieprojecten aantrekkelijk”, zo zegt projectdirecteur Hugo van der Have. “Maar het aantal transformaties neemt af. Aankoopprijzen gaan steeds verder omhoog. Bouwkosten stijgen. Het wordt steeds moeilijker bij een transformatie een gezonde business case te maken. Daardoor verschuift onze aandacht naar sloop/nieuwbouw.”

De keuze voor nieuwbouw sluit volgens hem goed aan bij de wensen van veel gemeenten. “Op tal van plekken bestaat behoefte aan binnenstedelijke verdichting. Sloop en toevoeging van volume maakt zo’n project makkelijker rendabel. Bovendien sluit de realisatie van extra volume aan bij de vraag in de huidige markt.”

Het hele interview met Certitudo Capital teruglezen? Klik hier. Dit artikel is onderdeel van de Special Bijzondere Projecten, klik hier om alle interviews te lezen.

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021