Landhuis van circa 1.000 m2 en een koetshuis kopen?

Landhuis van circa 1.000 m2 en een koetshuis kopen?

Altijd al in een statige villa met een woonoppervlakte van 1.000 m2 willen wonen? In opdracht van de hypotheekhouder wordt villa Sonneheerdt op het platform van BOG Auctions geveild. Geïnteresseerden kunnen op 26 mei 2020 om 11:30 uur meebieden op deze klassieke manor.

Deze prominente villa staat in de mooiste villawijk van Hilversum: het Nimrodpark. Met een begane grond, 3 verdiepingen en zwembad is de totale woonoppervlakte ca. 1.000 m2. In de veiling is naast het landhuis ook een 2-onder-1-kap bungalow met een perceel van 1.659 m2 te vinden. Het landhuis is aan de Hertog Hendriklaan 8 en op het perceel is tevens een koetshuis van ca. 100 m2 te vinden.

Binnenzwembad
Eén van de meest mooie serres is aan het landhuis te vinden. Deze is gebouwd met een binnenzwembad van maar liefst 5 bij 10,5 meter groot. In de zomer kan dit ‘Green House’ volledig opengeschoven worden, waardoor je een buitenzwembad creëert.

Koetshuis, tennisbaan en doolhof
Op het perceel van circa 1.1 Ha bevinden zich de navolgende opstallen:

  • Een koetshuis met alarminstallatie en parking voor 5 auto’s, waarvan 1 plek voorzien is van een smeerkuil. Op de verdieping is een zolderruimte van circa 100 m2, die bij uitstek geschikt is om te gebruiken als appartement (voor bijvoorbeeld een au-pair)
  • Basketbal-en tennisbaan met kleedhuisje
  • Moestuin met plantenkas
  • Tuinhuis met terras
  • Doolhof met in het midden een prieel.
  • Tuinmanshuisje
  • Fietsenstalling

Naast de Hertog Hendriklaan 8 is Hertog Hendriklaan 10 beschikbaar. Het betreft de helft van een twee-onder-een-kap bungalow met een perceel van 1.659 m2.

Villa Sonneheerdt
Villa Sonneheerdt is een statige en klassieke Manor gebouwd in de jaren ’10-’11 van de vorige eeuw. Sonneheerdt is gebouwd in neoclassicistische stijl naar het ontwerp van architect E. Verschuyl en beeldbepalend gesitueerd in de as van de Nimrodlaan aan de noordzijde van de Hertog Hendriklaan in het Nimrodpark. Deze villawijk is uniek in het Gooi, omdat in deze bouwperiode dergelijke kapitale huizen veelal langs de doorgaande wegen werden gebouwd.

Rijksmonument
De naam ‘Sonneheerdt’ betekent ‘plaats in de zon’ hetgeen ook letterlijk zo is. Het huis is optimaal op het zuiden gebouwd, daardoor kunt u van zonsopgang tot zonsondergang genieten van de zon in de tuin en op het zonneterras. Het landhuis zelf heeft een vloeroppervlak van circa 1.250 m2 en een inhoud van maar liefst circa 5.000 m3. Ondanks het grote formaat is deze villa een gezellig familiehuis met de authentieke schuifdeuren, originele glas-in-lood ramen en originele parketvloeren. De villa heeft een klassieke indeling waarbij er gebruik is gemaakt van de prachtige zichtassen die in het ontwerp is opgenomen. Sonneheerdt is een Rijksmonument sinds 2000, evenals het hekwerk, met de daarbij behorende fiscale voordelen.

Veiling
De veiling is op dinsdag 26 mei 2020 op het platform van BOG Auctions. Voor meer informatie: https://bit.ly/39AEFVy

Onderhands bod
Het is mogelijk om tot en met 11 mei 2020 een onderhandse bieding uit te brengen bij de veilingnotaris, DLA Piper Nederland N.V. uit Amsterdam, welke deze veiling begeleidt. Indien deze niet worden geaccepteerd kan er online worden geboden op 26 mei 2020.

Bieden
Om te kunnen bieden op de online veiling dient een geïnteresseerde partij zich te registeren op de website van BOG Auctions en zich te legaliseren bij een notaris. Daarna kan een gegadigde online deelnemen, het storten van een waarborg voorafgaand aan de veiling is niet nodig. Vooralsnog wordt er niet met openingsbod gewerkt.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen