HousingAnywhere neemt IJslandse Rentmate over

Huisvestingsplatform HousingAnywhere heeft het IJslandse verhuurplatform Rentmate overgenomen. De acquisitie volgt op de overname van de Duitse woningadvertentiewebsite Studenten-WG in januari van dit jaar en is een vervolgstap in het verwezenlijken van de ambitie om tegen 2022 het grootste end-to-end online verhuurplatform van Europa te worden.

Rentmate is een online verhuurplatform waar internationale studenten eenvoudig gemeubileerde appartementen kunnen vinden die geschikt zijn voor hun studie in het buitenland, hun stage of andere langdurige verblijven. Het is momenteel het grootste platform in IJsland voor middellange termijn-verhuur, met een sterke lokale aanwezigheid.

Opkomende bestemming
“Bij HousingAnywhere bouwen we aan een geïntegreerde oplossing voor verhuur die de volledige huurcyclus omvat – van succesvolle boekingen tot online betalingen, met behulp van digitalisering en automatisering,” vertelt Djordy Seelmann, CEO van HousingAnywhere. “IJsland is een opkomende bestemming voor internationale studenten, dus het was een strategische keuze om onze aanwezigheid hier te versterken. Bovendien heeft Rentmate een vergelijkbare visie op de markt voor middellange termijn-verhuur, met een sterke focus op digitalisering, automatisering en online betalingen. Het platform is daarom een perfecte match voor ons.”

8 miljoen gebruikers
Met de overname krijgen verhuurders via het HousingAnywhere selfservice-platform toegang tot een doelgroep van bijna 8 miljoen potentiële gebruikers. Bovendien krijgen ze de beschikking over AI voor fraudedetectie (Penelope), handige tools om de optimale huur te bepalen (RentRadar) en slimme digitale betalingsoplossingen (HousingAnywhere Payments).

Reacties