Bureau Mook: Zorgvastgoed realiseren in particulier opdrachtgeverschap

Een verschrikkelijk ongeluk veranderde het droomhuis ineens in een meervoudig obstakel. Dwarslaesie, rolstoel, een dagelijkse stroom zorgverleners over de vloer, hoe kun je dan woonkwaliteit behouden? Steven Mook van Bureau Mook, Stadsontwikkeling en Bouwkunst, wist het antwoord.

Je kunt een ontwerp en bouwplan in beton gieten en als een invuloefening uitvoeren, maar de vraag is of dat gebruikers gelukkig maakt. Het is in ieder geval niet de werkwijze van Steven Mook: "Het is misschien vloeken in de kerk van de vakbroeders, maar ik geloof niet zo in een dichtgetimmerd programma van eisen. Ik stuur een project vooral op beeld. Schetsen, tekeningen en 3D-modellen zijn dé communicatiemiddelen in het gesprek en realisatieproces. Ik luister naar de wensen en eisen en vertaal die in beelden, waarbij ik telkens check: klopt dit?"

Lees hier het hele interview met Bureau Mook terug. Dit interview is onderdeel van de VJ Special Zorgvastgoed, waarin verschillende marktpartijen hun visie over de mogelijkheden en uitdagingen binnen het zorgvastgoed delen. 

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021