Olivier + partners > architecten winnaar ontwerp kantoor in Gorinchem

Olivier + partners > architecten uit Werkendam heeft de besloten prijsvraag voor de nieuwbouw van een kantoor in Gorinchem gewonnen. Het betreft een kantoor op een unieke locatie op bedrijventerrein Gorinchem Oost. Hoewel het gebouw gelegen is langs de A15, vervult het tegelijkertijd een centrale positie binnen het bedrijventerrein. Deze bijzondere positie wordt extra geaccentueerd door zijn vrije ligging in het nog aan te leggen water. Het gebouw heeft met zijn 1200 m2 een kleinere schaal dan de omliggende bebouwing en zal zich daardoor gaan manifesteren als een diamantje in het water.

Door middel van een 3 dimensionale loper, die zich ontwikkelt tot de kern van het gebouw, zal het gebouw verbonden zijn met het land. Het gebouw komt los van het wateroppervlak door een watergordijn dat onder het volume naar beneden valt.

Naar verwachting is het gebouw in 2013 gereed.

Olivier + partners > architecten is een ambitieus architectenbureau waar dynamiek, talent en ervaring gecombineerd worden. Het bureau is gevestigd in Werkendam aan de rand van de Biesbosch met een uniek uitzicht op de Nieuwe Merwede. Gewerkt wordt aan een grote verscheidenheid aan opdrachten, zoals bedrijfsgebouwen, woningbouw, een hotel, een bioscoop, diverse interieurs en zorgprojecten.

Reacties