Subsidies het overwegen waard bij vastgoedfinanciering

Wilt u ook goedkoper vastgoed? Kwalitatief beter vastgoed? Of aantrekkelijker zijn voor beleggers die op zoek zijn naar duurzaam vastgoed? Er zijn diverse regelingen die duurzaamheid van nieuwbouwprojecten, renovaties en restauraties stimuleren. Het is zeker de moeite waard om te verkennen of uw vastgoed voor een regeling in aanmerking komt.

Er zijn regelingen voor totale verduurzaming, bijvoorbeeld circulair bouwen, en voor specifieke onderwerpen zoals het stimuleren van hernieuwbare energiebronnen. De mogelijkheden zijn legio, combinaties zijn mogelijk.

Haalbaarheid
Een eerste stap in het proces is onderzoeken of het überhaupt loont gebruik te maken van een stimuleringsmaatregel. Een subsidiespecialist, zoals Van Draeckeburgh, kan u hierin ondersteunen, waarbij hij samen met u aandacht besteedt aan de haalbaarheid van financiële, fiscale, juridische en technische eisen. C2N kan als technisch adviseur de vereiste bouwkundige en installatietechnische maatregelen inventariseren, de realiseerbaarheid ervan en een kosten/batenanalyse van de voorgestelde maatregelen.

Indien u besluit gebruik te maken van een subsidieregeling verzorgt de subsidiespecialist voor u de subsidieaanvraag. C2N levert daarvoor de bouw- en installatietechnische input.

Verplichte rapportages
Eenmaal aangevraagd is zaak te blijven voldoen aan de stringente subsidievoorwaarden. Verplichte rapportages moeten worden opgesteld die aantonen dat aan de eisen wordt voldaan, vereiste deadlines moeten hoe dan ook worden gehaald - anders wordt de subsidie niet toegekend. Dit zijn typisch taken voor de subsidiespecialist.

Een andere succesfactor is een doorgewinterde adviseur die de technische eisen van het project bewaakt, de projectplanning in de gaten houdt, tijdig rapporteert, oplossingsgericht anticipeert op potentiele problemen en alle betrokkenen op een stimulerende manier ‘meeneemt’ tijdens het project. C2N is die adviseur.

Een bijdrage van Edwin van Eeckhoven van C2N. 

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021