SNS Property Finance roept hulp van Reggeborgh in

Een dag voor zijn 65e verjaardag ondertekende Dik Wessels gistermiddag in Rijssen een bijzondere samenwerkingscontract.

De vastgoedtak van SNS Reaal verkeert in zwaar weer en maakte recent een nettoverlies van 593 miljoen euro over 2010 bekend.

Ongeveer de helft van de kredieten die (SNS) Property Finance heeft uitstaan bij beleggers en projectontwikkelaars is problematisch. Door de kredietcrisis is de leegstand toegenomen, waardoor veel eigenaren van vastgoed problemen hebben met aflossen en het betalen van rente.

SNS Property Finance wil in een periode van twee tot vier jaar van deze kredieten af en Reggeborgh moet daarbij helpen. De privé-investeringsmaatschappij van Dik Wessels en gezinsleden heeft zelf een stevige vastgoedportefeuille en vijftien professionals in dienst die hier mee bezig zijn. "Van die kennis maken wij graag gebruik", zegt topman Jaap van Dijk van SNS Property Finance. "We hebben kennis, creativiteit en ondernemerschap nodig om onze problemen op te lossen. Die eigenschappen hebben we wat vastgoedbeheer betreft onvoldoende in huis."

Van Dijk noemt het 'vernieuwend' dat een bank een investeerder inhuurt die helpt bij het oplossen van problemen. "Het inhuren van consultants door banken is gemeengoed, waarom dan geen bedrijf als Reggeborgh?"

Reggeborgh zal SNS Property Finance vooral adviseren. "Adviseren over wat er moet gebeuren om vastgoed wél verhuurd te krijgen of uit eigen netwerk een huurder aandragen", verduidelijkt Van Dijk. "Reggeborgh beschikt via bouwbedrijf VolkerWessels over een internationaal netwerk."

 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022