Ymere en Bouwfonds realiseren sociale huur in A'dam-West

In Slotermeer in Amsterdam Nieuw-West is de bouw gestart van 18 sociale huurappartementen in de tweede fase van het nieuwbouwproject Hof van Socrates. Eerder zijn al 28 eengezinskoopwoningen en 9 sociale huurwoningen gerealiseerd. Hof van Socrates is een ontwikkeling van VOF De Stadstuinen, een samenwerking tussen Ymere en Bouwfonds.

Het Hof van Socrates, ontworpen door Duinker van der Torre architecten, wordt gebouwd op de locatie in de Descartesstraat waar eerst portieketageflats met huurwoningen van Ymere stonden. Deze woningen zijn gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. De woningen in de eerste fase zijn rond de zomer van 2009 opgeleverd.
De tweede fase bestaat uit 18 sociale huurappartementen en 28 eengezinskoopwoningen. De koopwoningen gaan komende zomer in de verkoop. De bouw van deze woningen kan van start gaan als 70% van de woningen is verkocht.

Omdat de portieketageflats al gesloopt zijn en de bouw vanwege de marktomstandigheden is vertraagd, krijgt het braakliggend terrein een tijdelijke invulling. Er worden moestuinbakken geplaatst en er komt een kijktuin voor de bewoners van het Gerhardhuis. Het Confuciusveld wordt een tijdelijke ontmoetingsplek voor de buurt waar bewoners sport- en spelactiviteiten kunnen organiseren.

Bouwfonds en Ymere werken in de VOF De Stadstuinen al enige jaren samen aan de vernieuwing van Amsterdam West en Nieuw-West. Ondanks de economische crisis vinden de partners het van belang dat de vernieuwing in deze stadsdelen doorgaat. Daarom doen ze er alles aan om de projecten, wellicht met enige vertraging, toch doorgang te laten vinden. Zo wordt dinsdag 5 april 2011 het Activiteitencentrum in Osdorp geopend en is zeer recent het nieuwbouwproject Reimerswaalhof in Osdorp opgeleverd. Op dit moment is naast Hof van Socrates het project Laan van Spartaan in Bos en Lommer in aanbouw.

Reacties