Erfpacht Rotterdam: 'Het sociale aspect is ver te zoeken'

VJ sprak met Ernst Klompé van Lauwaars Makelaardij en Antoine Lokkerbol van Lokkerbol Makelaardij. De twee NVM-makelaars trekken aan de bel omdat er in Rotterdam een groeiend probleem is: het omzetten van erfpacht naar eigen grond wordt explosief duurder.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.Reacties

Johan info@makeleij.nl

Noem mij één gemeente waar geen problemen spelen ten aanzien van erfpacht bij woningen en bedrijven? Mij is er geen bekend en het zal alleen maar in meer gemeenten een probleem gaan worden door het "fenomeen" Duo-koop. Ook die kopers zullen op enig moment in een lastig parket komen.
Waar gemeenten erfverpachter zijn, is de gemeenteraad aan zet om te komen met een (hopelijk) betaalbare oplossing. Bepalen van de huidige grondwaarde, die corrigeren met een deel van de betaalde canons en dat als af/aankoopsom bestempelen. Maar durven gemeenteraden dat aan want het melkkoetje wordt dan wel geslacht.

Geplaatst op 12 februari 2020 om 14:07Laatste nieuws