Greystar doet veel meer dan ‘investeren in stenen’

Greystar maakte de afgelopen jaren wereldwijd een flinke groei door. Zo werden er nieuwe kantoren gevestigd, van Parijs en Frankfurt, tot Shanghai, Sydney en Tokio. Ook in Nederland groeide Greystar als kool. Inmiddels zijn er een veertigtal medewerkers actief die een portefeuille beheren van zo’n 7000 woningen. Met de benaming woningbelegger doe je Greystar overigens tekort, vindt Managing Director Mark Kuijpers, want Greystar doet veel meer dan ‘investeren in stenen’.

Mark Kuijpers: “Wij ontwikkelen onze assets veelal zelf of in zeer nauwe samenwerking met onze ontwikkel- en bouwpartners, wij investeren met de fondsen die wij beheren of met het institutionele kapitaal waarmee wij wereldwijd samenwerken en wij ‘operaten’ onze assets actief. Met dat laatste bedoel ik dat wij onze bewoners een hoog service- en voorzieningenniveau bieden.

In Amerika is dit zogenaamde managed resi al bijna een commodity geworden is, terwijl het in Nederland nog relatief onbekend is. De meeste investeerders die beleggen in residentieel vastgoed doen dat op een meer passieve manier, waarbij de huurder een kale woning krijgt en het commerciële en technische beheer wordt uitbesteed aan derden. Wij doen dat anders.

Lees verder.Reacties


Laatste nieuws