Kredietverstrekker Fiduciam kijkt zeer tevreden terug op 2019

Door sterke groei en uitbreiding van het Nederlandse team heeft Fiduciam hun kantoor aan het Lucasbolwerk in Utrecht na twee jaar verruild voor een nieuwe locatie in Hilversum (foto).

De van oorsprong Engelse overbruggingsfinancier Fiduciam streek in 2018 neer in Nederland. Na een jaar verdubbelde niet alleen de kredietportefeuille in Nederland, maar werd ook het team fors uitgebreid.

Terugblik
Fiduciam Nederland kijkt terug op een zeer succesvol 2019: “Wij verwelkomden nieuwe medewerkers binnen het team en hebben een sterke kredietportefeuille opgebouwd, die naar verwachting verder zal toenemen. En daarnaast is onze naamsbekendheid in Nederland gegroeid.”

Bankfinanciering in Nederland blijft lastig
Binnen Europa schijnt het voor mkb-ondernemers nergens zo lastig te zijn om aan een financiering te komen als in Nederland. De doorlooptijden zijn lang en het blijft vaak onduidelijk of de lening daadwerkelijk verstrekt kan worden. Alternatieve financieringsmogelijkheden zijn hierdoor een steeds vaker voorkomende manier om een project toch te kunnen voortzetten.

2019 ook in andere landen positief afgesloten
Ook in andere landen waar Fiduciam actief is waren de cijfers over het jaar 2019 positief. De kredietverstrekker wist de portefeuille in Spanje, Ierland en het Verenigd Koninkrijk sterk uit te breiden.

Daarnaast deed Fiduciam ook zijn intrede op de Duitse overbruggingsmarkt, dat gepaard ging met de opening van een derde kantoor in Frankfurt. Verder openden zij een vestiging in Schotland en wordt er nog gewerkt aan een uitbreiding binnen de Zweedse markt.

Plannen voor 2020
In het komende jaar verwacht Fiduciam organisatie-breed verder te groeien in zowel het aantal werknemers, het aantal nieuwe financieringen en een uitbreiding naar nieuwe jurisdicties. De kredietverstrekker verwacht ook dat overbruggingsfinancieringen binnen de vastgoedmarkt in 2020 nog belangrijker zullen gaan worden voor ondernemers.

Op de fiduciam.nl vindt u meer informatie en het nieuwe adres in Hilversum. Of neem contact op via (035) 303 1360 of per e-mail info@fiduciam.nl

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022