MVRDV wint prestigieuze architectenprijs

Het door architectenbureau MVRDV ontworpen vakantiehuis Balancing Barn is een van de winnaars van de red dot design award, een van 's werelds meest prestigieuze ontwerpprijzen. De Balancing Barn kreeg een ‘eervolle vermelding' in de categorie ‘Architectuur en Stedenbouw' en was geselecteerd uit 4433 inzendingen uit 60 verschillende landen. De jury prees het ontwerp mede vanwege de geraffineerde detaillering. De prijsuitreiking zal plaatsvinden op 4 juli 2011 in het Aalto Theater in Essen, Duitsland.

Living Architecture, een non-profit organisatie opgericht door de Zwitserse filosoof en schrijver Alain de Botton, heeft MVRDV in 2008 de opdracht gegeven voor het ontwerp van een van in totaal vijf vakantiewoningen in het Verenigd Koninkrijk. Balancing Barn is gebouwd op een prachtige locatie nabij een klein meer op het Engelse platteland in het graafschap Suffolk.

Het huis is 30m lang waarvan 15m over een helling uitkragen, 50% van het gebouw zweeft in de vrije ruimte. De gevel is bekleed met metalen leien die, net als het puntdak, verwijzen naar de lokale bouwtraditie. Natuur en jaargetijden worden in de reflecterende gevel weerspiegeld. De 4 slaapkamers met eigen badkamer, woonkeuken en grote woonkamer maken het huis geschikt voor maximaal 8 personen. Mole Architects uit Cambridge waren de uitvoerende architecten en de Nederlandse ontwerpers van Studio Makkink & Bey ontwierpen het interieur. Living Architecture wil met de vakantiewoningen de positieve belevenis van moderne architectuur bevorderen. Via www.living-architecture.com is de woning te huur.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022