Vijf belangrijke redenen om duurzaam te investeren in vastgoed

Wanneer je gaat investeren in vastgoed, is het verstandig om dit op een duurzame en milieuvriendelijke manier aan te pakken. Daarnaast is natuurlijk ook fijn als het je geld oplevert of bespaart. Gelukkig zijn er meer dan genoeg manieren om dit te doen. Je kunt bijvoorbeeld een offerte voor zonnepanelen aanvragen bij BonGo Solar, hier krijg je 25 jaar opbrengstgarantie. Wij hebben 5 belangrijke redenen op een rijtje gezet, waarom je duurzaam moet investeren in vastgoed.

Een van de grootste redenen om duurzaam te investeren, is om de kosten van de energierekening te drukken. In een paar jaar heb je de investering terugverdient en kun je profiteren van een lage energierekening. Voor veel mensen is dit de belangrijkste reden om te investeren in duurzaamheid. Het is niet voor niets dat er in Nederland al meer dan 600.000 huishoudens zonnepanelen hebben laten plaatsen.

Het milieu
Een andere belangrijke reden is het milieu. Door bijvoorbeeld zonnepanelen te laten plaatsen of het pand te isoleren, is er een stuk minder energie nodig. Dit is goed voor het milieu en dat wordt steeds belangrijker. In de tweede kamer gaat het al vaak over het milieu en de stikstof maatregelen. De kans is groot dat hier de komende tijd nog een aantal grote veranderingen voor komen.

Het binnenklimaat
Een gezond binnenklimaat is erg belangrijk. Je wordt namelijk sneller ziek op het moment dat je constant vervuilde lucht inademt, daarnaast krijg je sneller last van klachten zoals hoofdpijn. Een gezond binnenklimaat draagt ook bij aan de productiviteit. Er zijn meerdere duurzame opties om dit te verbeteren, bijvoorbeeld een WTW unit.

De waarde van het vastgoed
Wanneer je investeert in duurzaamheid, zal de waarde van het vastgoed toenemen. Wanneer iemand de woning wil kopen is diegene namelijk minder kwijt aan vaste laste door een lage energierekening. Dit is een groot voordeel. Het energielabel wordt ook groener, wat zorgt voor een hogere waarde van het pand.

Het is eenvoudig
Duurzaam investeren in vastgoed is erg eenvoudig en laagdrempelig. Je hoeft geen moeilijke processen te doorlopen of hele grote investeringen te doen. Je kunt simpel beginnen door bijvoorbeeld een deel van het pand te isoleren of een aantal zonnepanelen te plaatsen. Duurzaam investeren kun je stapsgewijs doen, op het moment dat je er zelf behoefte aan hebt. Hierdoor is het voor iedereen aantrekkelijk om te doen.

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021