‘Overtollige trapliften zijn geld waard’

Panden met daarin trapliften die geen doel meer dienen. Vroeger was de oplossing: laten verwijderen en afvoeren naar de oudijzerboer. Tegenwoordig gaat dat beter. Gebruikte trapliften zijn geld waard en er zijn bedrijven die ze binnen een uur professioneel verwijderen. Een bijdrage van Smienk

"Ik krijg vaak telefoontjes van vastgoedmaatschappijen, of wij trapliften ook verwijderen en hoeveel dat dan kost, want de nieuwe huurders of kopers hebben er geen behoefte aan. Natuurlijk kan je het aan de kopers overlaten wat ze met de lift doen. Met huurders is dat anders. In veel gevallen kunnen wij helpen," vertelt Stephan Braal. 

Waarde stijgt
Braal is inkoper bij Smienk. Een van de grootste trapliftleveranciers van Nederland. Als eerste richtte Smienk een duurzaam proces in van reviseren en vermaken, waardoor trapliften hergebruikt kunnen worden. Dat was daarvoor niet mogelijk. Trapliften belandden zonder pardon op de schroothoop. Ook al waren ze nog gloednieuw.

Door het hergebruikproces van Smienk is de waarde van overtollige trapliften gestegen. Als ze nog in goede staat zijn, kunnen ze gereviseerd worden en bij mensen die het nodig hebben worden geplaatst. De kosten van een gebruikte traplift zijn lager dan voor een nieuwe, daardoor wordt een traplift, en daarmee langer thuis blijven wonen, voor meer mensen mogelijk.

Hoe werkt dat?
"Nou, in de praktijk gaat het zo. Wij krijgen foto’s van de te verwijderen traplift binnen en beoordelen die. We kijken naar het type en merk. Is het iets wat we kunnen gebruiken, dan maken we een afspraak voor een technische check. Als de lift geschikt is krijgt u meteen een bod. De monteurs die de check uitvoeren kunnen hem dan ook meteen verwijderen en afvoeren. Over het algemeen zijn we binnen een uur klaar met de volledige afspraak. Dus inclusief check en demontage," aldus Braal. 

"Overigens restaureren we de trappen na demontage niet. Maar omdat trapliften altijd op de trap worden geschroefd en niet in de muur bijvoorbeeld, blijven er slechts wat schroefgaatjes over. Afhankelijk van het materiaal, kan het zijn dat er een afdruk van de pootjes zichtbaar is."

Geld waard?
Braal antwoordt: "Ja, als de traplift voor ons waardevol is, dan doen we een bod op de traplift. Dat is dan altijd inclusief demontage, voorrijkosten etc. Er komt dus geen ingewikkelde rekening achteraan." 

Wat als de traplift toch niet geschikt is voor hergebruik? "Als de traplift niet geschikt is, dan kunnen wij hem als nog verwijderen en afvoeren. Daar rekenen we dan een kleine vergoeding voor." 

Grote partijen?
"Als er veel woningen zijn met meerdere trapliften die overtollig zijn, dan kunnen wie die allemaal verwijderen. Ook als ze niet allemaal meteen vrij zijn of als ze niet perse allemaal geschikt zijn voor ons. Daar kunnen we afspraken over maken. Naar de schroothoop is in de meeste gevallen niet meer nodig," aldus Braal tot slot. 

Dus komt u een traplift tegen, die niet langer nodig is? Maak wat foto’s en app deze door naar 06 86 87 97 92 of ga naar www.smienktrapliften.nl/traplift-verkopen.Reacties


Laatste nieuws