Altera steunt missie 'Vastgoedsector hartveilig' en plaatst 93 AED's

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Snelle inzet van een AED is van groot belang voor de overlevingskans. Daarom is het belangrijk dat AED’s zoveel mogelijk 24/7 beschikbaar zijn en worden aangemeld bij HartslagNu. 

Als nieuwe ambassadeur van de Hartstichting geeft Altera invulling aan de oproep om plekken hartveilig te maken. Medio november is Altera gestart met het plaatsen van de AED’s. Op vrijdag 13 december vond de officiële ingebruikname plaats van de AED bij het wooncomplex aan de Loevesteinlaan in Den Haag. 

Veilig wonen
Jaap van der Bijl, directeur Altera: "Als eigenaar van een groot aantal woningcomplexen willen we een voortrekkersrol vervullen. Aan de oproep van de Hartstichting om het AED-netwerk landelijk dekkend te maken hebben we dan ook invulling gegeven. Het welzijn van onze huurders is belangrijk, we willen dat ze prettig en veilig bij ons wonen. Daarbij is de aanwezigheid van een AED een cruciaal onderdeel. Niet alleen voor onze huurders, maar voor de hele buurt. Daarom hangen we de AED ook aan een buitenmuur."

Witte vlekken snel opvullen
Altera heeft samen met de Hartstichting gekeken naar de zogenoemde 'witte vlekken', hiaten in de AED-dekking. Van der Bijl: "Daarvan konden wij er tientallen voor onze rekening nemen, waaronder bij een aantal van onze winkelcentra.. Ik vind het belangrijk dat wij, voor onze bewoners en de buurt, initiatief en verantwoordelijkheid nemen om deze hiaten in te vullen."

Hartstichting-directeur Floris Italianer is opgetogen over de inzet van Altera: "Altera maakt buurten hartveiliger met het plaatsen van 24/7 geregistreerde AED’s. Het mes snijdt aan drie kanten. De huurders van Altera wonen veiliger, het komt de hele buurt ten goede én het helpt het landelijke oproepsysteem."

Vastgoedsector hartveilig
Dankzij ambassadeurs van het eerste uur voor de missie ‘Vastgoedsector hartveilig’, Annexum, Bouwinvest, Newomij en Zadelhoff, is de Hartstichting in contact gekomen met een diversiteit aan vastgoedpartijen. Altera is daarbij één van de voorlopers. In de nabije toekomst zullen meer vastgoedpartijen een concrete bijdrage leveren aan een hartveilig Nederland.

Foto: Links Hartstichting-directeur Floris Italianer en rechts Jaap van der Bijl, directeur Altera.

Reacties