Crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl overschrijdt grens van €200 miljoen

Een jaar geleden zat Geldvoorelkaar.nl nog op €150 miljoen aan verstrekte financieringen, nu is de grens van €200 miljoen doorbroken. Inmiddels heeft de crowdfundingsite sinds de oprichting ruim 1.600 Nederlandse mkb-ondernemingen gefinancierd.

Geldvoorelkaar.nl werd in 2010 opgericht om een oplossing te bieden aan het Nederlandse midden- en kleinbedrijf, dat in die periode steeds meer moeite kreeg met het aantrekken van bancaire financiering.

“Dit probleem is nog steeds actueel”, zegt directeur en oprichter Edwin Adams. “We zien ook nu nog dat veel ondernemers met een financieringsbehoefte op zoek gaan naar een alternatief. De laatste jaren zijn er veel nieuwe financiers bij gekomen, die leningen aan het mkb weer mogelijk maken. Daarnaast zien we dat de crowdfundingmarkt in de afgelopen jaren verder is geprofessionaliseerd. Een belangrijke ontwikkeling was de oprichting van Stichting MKB Financiering, waardoor de kwaliteit van non-bancaire financiers gewaarborgd wordt.”

Geldvoorelkaar.nl behoort tot de eerste elf financiers die het keurmerk Erkend MKB Financier van de Stichting uitgereikt kregen en beschikt over een AFM vergunning.

Alternatief voor vermogensopbouw
Niet alleen de financierbaarheid van het mkb is een uitdaging gebleven; ook rendement realiseren op vermogen is door de extreem lage rente vergoeding en hoge aandelen koersen een zoektocht geworden.

Adams: “Crowdfunding biedt een interessant alternatief voor vermogensopbouw. Investeerders via ons platform die hun inleg goed spreiden, behalen gemiddeld 7% bruto rendement per jaar en rond de 4% netto rendement per jaar.”

Groei houdt aan
De oprichter van Geldvoorelkaar.nl verwacht ook voor volgend jaar een sterke groei van de crowdfundingmarkt: “Naar verwachting zal de crowdfundingmarkt in Nederland dit jaar 35% groeien tot circa €450 miljoen. Geldvoorelkaar.nl verwacht dit jaar een groei van 75% in fundingvolume ten opzichte van 2018. We concluderen hieruit dat steeds meer investeerders en ondernemers interesse tonen in de ontwikkeling en mogelijkheden van crowdfunding.”

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022