MVGM nu marktleider vastgoedbeheer na afronding inlijving beheertak JLL

Vastgoedadviseur MVGM is er ingeslaagd om de al eerder aangekondigde overname van de vastgoedbeheeractiviteiten van JLL volledig af te ronden. Tevens is een ‘alliance partnership’ overeengekomen, waarmee MVGM en JLL een gezamenlijke (internationale) klantenkring adviseren en ontwikkelen.
 
De acquisitie voegt 12 miljoen m2 toe aan de huidige portefeuille van MVGM van 6,4 miljoen m2 in Nederland en Duitsland. 

“Een bijzondere mijlpaal voor MVGM in Nederland en in Europa” zegt Eddy Smit, mede-eigenaar en algemeen directeur MVGM. “Wij laten hiermee zien dat wij meebewegen in een snel transformerende vastgoedbeheermarkt. Vanaf vandaag zijn we officieel een van de grootste vastgoedbeheerders in Europa en in Nederland de marktleider op het gebied van vastgoedmanagement. De acquisitie biedt nieuwe kansen voor onze huidige klanten en kunnen hiermee meer internationaal  toonaangevende klanten bedienen.”

Investeren
Naast de uitbreiding van haar internationale vastgoedmanagementportefeuille zal MVGM ook blijven investeren in de diensten die MVGM in Nederland aanbiedt en die van strategisch belang zijn voor de onderneming en een essentieel onderdeel zijn van haar propositie.
 
Met de afronding van de acquisitie verhoogt MVGM haar aanwezigheid in Europa aanzienlijk. MVGM krijgt hiermee toegang tot acht additionele landen met 540 medewerkers.

De afgelopen weken is de transactie geleidelijk afgerond met de ‘closings’ in Nederland, Duitsland, Roemenië, Slowakije, Tsjechië, België en Luxemburg. Vanaf vandaag zijn ook de JLL-activiteiten in Spanje, Portugal en Polen afgerond en geïntegreerd  inde MVGM organisatie. Als gevolg hiervan neemt MVGM een top 5 positie in, op het gebied van Europees vastgoedmanagement.

540 collega's erbij
“We leven hier al weken naartoe. De afronding van de acquisitie brengt ons een stap verder in onze ambitie om marktleider te worden in Europa op het gebied van vastgoedbeheer. Onze internationale groeistrategie is gebaseerd op het versnellen van innovatie, door veel meer te profiteren van schaalgrootte en door verdere digitalisering. Altijd met behoud van de hoogste standaarden. Deze overname past daar perfect bij,” zegt Menno van der Horst, mede-eigenaar en directeur MVGM.

"Sinds de aankondiging afgelopen zomer, hebben we 540 nieuwe collega's in 10 Europese landen bij onze organisatie mogen verwelkomen. Samen bouwen we als één toegewijd team aan één Europees bedrijf.”

Meerdere overnames
MVGM heeft in de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt door organische groei en de overnames van onder andere  Nederlandse vastgoedbeheerders Actys, het Duitse PropertyFirst en de fusie met Verwey Vastgoed. 

 Reacties


Laatste nieuws