35% van totaal koopwoningen doet mee aan Open Huizen Dag NVM

Ruim 50 duizend woningen zijn aankomende zaterdag te bezichtigen op NVM Open Huizen Dag. Dat is circa 35% van het totaal aanbod aan koopwoningen bij de NVM Makelaars. Met deze Open Huizen Dag, die twee keer per jaar wordt georganiseerd, biedt de makelaarsorganisatie potentiële woonconsumenten een vrijblijvende manier om te koop staande woningen te bezichtigen.

Woningzoekenden kunnen op de NVM Open Huizen Dag zonder afspraak binnenlopen bij de deelnemende woningen om zich breed te oriënteren op aanbod en prijs. Alle huizen staan op de website www.funda.nl.

Volgens NVM-voorzitter Ger Hukker is de huidige woningmarkt voor grote groepen kopers juist nu heel interessant geworden. "Er is volop keuze en ze hoeven minder diep in de buidel te tasten voor een droomhuis. Iedere week wisselen in Nederland nog zo'n 2500 bestaande woningen van eigenaar. Tegen scherpe prijzen, want verkopers proberen hun huis zo aantrekkelijk mogelijk in de markt te zetten."

Ook om andere redenen is het volgens Hukker aantrekkelijk om juist nu te investeren in een eigen woning. "De woonlasten zijn door de lage hypotheekrente in combinatie met de gedaalde verkoopprijzen flink lager dan een paar jaar geleden. De totale lasten zijn met liefst 20 procent afgenomen. Bovendien is het positief dat er duidelijkheid is gekomen over de hypotheekrenteaftrek. Die wordt tijdens de huidige kabinetsperiode ongemoeid gelaten."

Consumenten die willen verhuizen maar bang zijn dat zij hun huidige woning niet zullen kwijtraken, hoeven zich geen zorgen te maken. Zij kunnen gebruik maken van de NVM No Risk-clausule, die het risico van dubbel huizenbezit uitsluit. Daarmee kan de aankoop van de nieuwe woning worden ontbonden als de verkoop van de huidige woning onverhoopt te lang duurt.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022