Bouwinvest koopt functievrij RE:BORN gebouw Villa Verde in Harderwijk

In het centraal gelegen Harderwijk worden momenteel door RE:BORN drie jaren ’90 kantoorgebouwen herontwikkeld naar een functievrij gebouw. Een gebouw wat zich continu kan aanpassen aan nieuwe functies. Allereerst zal het langjarig aanpasbaar ingericht worden als hedendaags woonzorgcomplex Villa Verde, voor 54 bewoners met een lichte of zware zorgindicatie.

Met de ontwikkeling aan de Johanniterlaan bouwt de ontwikkelende belegger uit Amsterdam verder aan haar serie van functievrije RE:BORN gebouwen, die onder andere in te zetten zijn voor de grote woonzorgvraag. Het is daarom niet verrassend dat het vinden van een koper niet lang op zich heeft laten wachten.

Bouwinvest: 'Een aantrekkelijke belegging'
Bouwinvest tekende op 16 oktober jl. een koopovereenkomst voor de overname. De nieuwe eigenaar zal het complex langjarig gaan verhuren aan Zorggroep Noord West Veluwe. Over de aankoop zegt de koper: “We zijn trots op de aankoop van dit eerste circulaire zorggebouw in onze portefeuille. Het maatschappelijke rendement doordat het gebouw flexibel, circulair en energiezuinig is, maakt het een aantrekkelijke belegging. We zijn ervan overtuigd dat het mede hierdoor op lange termijn waardevast is. Dit maakt het dubbel aantrekkelijk voor de aandeelhouder,” aldus Erwin Drenth, Director Dutch Healthcare Investments bij Bouwinvest.

Richard van Hussel, manager Finance en Control bij Zorggroep Noord West Veluwe vertelt: “Wij zochten naar een duurzame uitbreiding op onze bestaande zorgportefeuille en deze herontwikkeling sloot volledig aan op onze wensen. Het is voor het eerst dat wij intrek zullen nemen in een bestaand gebouw waarvan onderdelen ‘geoogst’ zullen gaan worden voor de herontwikkeling. Momenteel zijn wij met RE:BORN ook aan het bekijken hoe we samen kunnen optrekken voor wat betreft de implementatie van de verschillende domotica, de techniek die wordt toegepast op het gebouw alsmede de techniek die wij als zorgverlener zullen gaan toepassen ín het complex.”

Nieuwe realiteit
RE:BORN CEO's, Niel Slob en Saman Mohammadi zijn trots op hetgeen de afgelopen periode met elkaar tot stand is gekomen. “In het gebouw zal ons DNA van dierbaar, gezond, dynamisch, circulair en interactief vastgoed volledig tot uiting komen. Met Bouwinvest en Zorggroep Noord West Veluwe hebben we twee partners gevonden die dit volledig omarmen en hier ontzettend veel plezier aan gaan beleven. Met deze investering is Bouwinvest onderdeel van de nieuwe realiteit die we met elkaar aan het creëren zijn, en die als nieuwe maatstaf zal dienen voor de markt.”

'Hoger aanvangsinvestering maar op den duur hoger beleggingsrendement'
Frank Bijdendijk is renovatie expert en lid van de Raad van Inspiratie bij RE:BORN en zegt het volgende over dit project: “In de ontwikkeling van vastgoed zal de visie van RE:BORN komende jaren niet meer weg te denken zijn. Het speelt in op het inzien dat er een gebouw moet worden neergezet dat mee moet gaan met de tijd en ook met de functie, zonder dat er teveel hoeft te worden afgebroken. Dit begint misschien wel met een hoger aanvangsinvestering maar levert op den duur wel een hoger beleggingsrendement op,” zegt de voormalige oprichter en voorzitter van het Nationaal Renovatie Platform (NRP) tegen Vastgoedjournaal. “Want door deze manier van bouwen kan men het gebouw snel aanpassen aan de behoefte van het moment. Functie dynamiek, noem ik dat,” aldus Bijdendijk.

Oogstmoment gevierd
Afgelopen woensdag 20 november hebben de partijen het eerste ‘oogstmoment’ met elkaar gevierd. New Horizon van Michel Baars is gestart met het oogsten van de bouwmaterialen en het bouwklaar maken van de bestaande gebouwen.

Naar verwachting kunnen de nieuwe bewoners rond eind 2020 hun intrek in hun nieuwe woningen nemen.Reacties


Laatste nieuws