Kantoorpand verduurzamen: dit zijn de meest voorkomende aanpassingen

Duurzaamheid wordt alsmaar belangrijker. In Nederland zijn er steeds meer mensen die kiezen voor bijvoorbeeld zonnepanelen. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je portemonnee. Ook bedrijven gaan hier steeds meer naar kijken. Het is namelijk erg goed voor je imago om als bedrijf bekend te staan als duurzaam.

Je kunt al veel dingen aanpassen aan je kantoorpand om duurzamer te worden. We geven je de meest voorkomende aanpassingen zodat je hier ook zelf mee aan de slag kunt gaan. 

Energie
Als we kijken naar het verbruik van energie, zien we dat veel bedrijven hier nog kansen laten liggen. Ten eerste omdat zij niet zuinig omgaan met hun energie of omdat zij niet de juiste energieleverancier hebben gekozen. Vergelijk energie tarieven en leveranciers met elkaar om te zorgen dat je de goedkoopste hebt, kijk hierbij vooral naar groene energieleveranciers.

Verder zul je bewust om moeten gaan met het stroomverbruik. Kies voor zuinige verlichting en laat het niet branden als je niet aanwezig bent. Veel bedrijven laten hun verlichting ‘s nachts zelf branden, dit is nergens voor nodig.

Verder kun je er nog voor kiezen om je kantoor te laten isoleren, hierdoor zul je nog meer energie besparen. Ook steeds meer bedrijven kiezen, net als normale huishoudens, voor het plaatsen van zonnepanelen. In eerste instantie is dit misschien een flinke inverstering maar na een tijdje heb je dit terugverdient. Hierdoor bespaar je een hoop geld en draag je ook nog eens bij aan een betere milieu.

Meubels en inrichting
Ook de binnenkant van je kantoor kun je verduurzamen. Hierin zijn de opties eindeloos. Je kunt kiezen voor duurzame meubels of een vloer van duurzaam materiaal. Deze meubels kosten soms wel iets meer maar zijn erg mooi en hebben vaak iets bijzonders dat zorgt voor een mooie uitstraling. 

Ga verspilling tegen
Verspilling is natuurlijk niet duurzaam, je moet zuinig omgaan met je materialen. Dit kun je op veel verschillende manieren doen. Je kunt beginnen met het tegengaan van voedselverspilling op kantoor maar er zijn meer manieren. Zo zijn er al veel bedrijven die helemaal geen printers meer hebben en alles digitaal doen. Vaak is het namelijk helemaal niet nodig om iets uit te printen en al dat extra papier is niet goed voor het milieu. Kijk goed naar wat er bij jou op kantoor wordt gedaan en of er mogelijkheden zijn om beter met materialen om te gaan.

 Reacties


Laatste nieuws