Investcorp koopt kantoorpand in Rotterdam voor €52 miljoen

Belegger Investcorp heeft haar eerste aankoop in Nederland gedaan. Het gaat om de aankoop van kantoorpand The Mark in Rotterdam, in samenwerking met Proptimize, voor €52 miljoen. De verkoper was Cromwell Property Group in samenwerking met York Capital Management. 

Kantoorgebouw The Mark, gelegen aan Fascinatio Boulevard 200-300,  is ontwikkeld in 2008 en gerenoveerd in 2016 en omvat in totaal 23.000 m2. Het gebouw is 13 verdiepingen hoog en is voor 85% verhuurd door 13 verschillende huurders, waaronder Maersk/Damco, Baker Tilly en Schreuder Verzekert, evenals Pointlogic Development, Willis Towers Watson en Refresco. De huurders huren units tussen de 850 m2 en 3.000 m2. 

The Mark biedt verschillende faciliteiten aan haar huurders, 2waaronder kantoorruimte, een restaurant en een sportschool. 

Sinds de oprichting van het Europese vastgoedfonds in juni 2017, heeft Investcorp haar assets under management uitgebreid naar €600 miljoen.

De Mik Bedrijfshuisvesting en Van Doorne hebben Cromwell and York bij deze transactie geadviseerd. Investcorp/Proptimize werd geadviseerd door Savills, PwC, Paragon en NautaDutilh.

 

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedfinanciering