Vastgoedbeheerder biedt beleggers ook bij leegstand een vast maandelijks rendement

Wie belegt in vastgoed wil graag een goed rendement, zonder zorgen over het financiële en technische beheer. Het uit handen geven en onderbrengen bij een verhuurmakelaar is natuurlijk een mogelijkheid. Maar dat levert in de dagelijkse praktijk nog altijd de nodige rompslomp op. Hoe beleggen in vastgoed interessant blijft zonder zorgen? Vastgoedjournaal ging in gesprek met Ruud Schumacher van Hubbs.

Oprichter Ruud Schumacher van Hubbs stelt dat de dienstverlening van Hubbs inderdaad een stuk verder gaat dan die van de doorsnee verhuurmakelaar. Schumacher: “Onze technische dienst lost niet alleen storingen en reparaties op, maar voert ook maandelijks proactief inspecties uit in en rond de door ons verhuurde panden. Daarmee gaan we een stuk verder dan alleen reageren op meldingen en reparatieverzoeken.”

Door deze periodieke controle zorgt Hubbs dat de door haar verhuurde woningen in optimale staat blijven. Schumacher: “Een scheefliggende dakpan recht leggen is een stuk eenvoudiger dan de daaruit voortkomende lekkage verhelpen.” Hubbs vervult dus de rol van vastgoedbeheerder èn zorgt voor een vast maandelijks rendement. Want Hubbs garandeert de huur, ook bij leegstand. Een fijn uitgangspunt voor een belegger die vooral geen zorgen wil, maar geïnteresseerd is in een hoog rendement en een zo laag mogelijk risico.

Solide huurders
Dat laatste is mede te danken aan het profiel van de huurders: betrouwbare, solide partijen. Hubbs richt zich met name op verhuur aan expats. Niet alleen vanwege het feit dat dit een markt is waar de huurinkomsten hoog en stabiel zijn, maar ook omdat deze doelgroep de komende jaren naar verwachting zal blijven groeien. Niet in de laatste plaats door de naderende Brexit.

Schumacher: “Er zijn op dit moment in Engeland gevestigde bedrijven die ervoor kiezen hun activiteiten geheel of gedeeltelijk te verplaatsen naar het Europese vasteland. Met andere woorden: er is een toeloop van expats in ons land op het ogenblik.” Nog afgezien daarvan: Nederland is en blijft een aantrekkelijk vestigingsland en het aantal expats bedraagt naar schatting 200.000. Hiervan zitten de meeste in Amsterdam, maar ook Den Haag en Rotterdam tellen flink mee.

Advies
Behalve dat Hubbs de particuliere belegger alle zorgen uit handen neemt rond het financiële en technische beheer, adviseert zij overigens ook over investeren in vastgoed. Schumacher: “Niet alle residentiële vastgoed is even rendabel. Wij halen voor particuliere beleggers de krenten uit de pap en bieden ondersteuning bij het zoeken en aankopen van woningen voor de verhuur.”

Volgens Schumacher is er, ondanks de huidige schaarste op de woningmarkt, nog steeds voldoende interessant aanbod dat kwaliteit koppelt aan locatie. Zeker buiten de grote steden. Dankzij de grote ervaring op de woningmarkt weet Hubbs nog altijd kwalitatief goede woningen te vinden. Schumacher: “Door onze kennis en ervaring kunnen we een goede inschatting maken van de courantheid van onroerend goed beleggingen en zien we de potentie ervan.”

Zeker in deze tijd waarin de rente praktisch nul is en aandelen die toch altijd een zeker risico met zich meebrengen, is beleggen in huurwoningen een goede keuze. Niet alleen vanwege het solide rendement, maar ook vanwege de intrinsieke waarde van ‘de stenen’.

Meer weten?
Geïnteresseerd in een gegarandeerd maandelijks rendement op uw vastgoed, zonder de zorgen van beheer of onderhoud? Neem dan contact op via hubbs.nl of via +31(0)85-13 03 871.

Reacties