'Dankzij de ICE-methode was dit hotel in twee jaar gebouwd'

Adriaan van Erk Groep ontwikkelde het Leonardo Hotel in Amsterdam en dochteronderneming Slavenburg Bouw realiseerde het gebouw. Slavenburg is gespecialiseerd in hotelbouw en onderscheidt zich door de werkwijze, zij ontwikkelen namelijk volgens de ICE-methode.

Deze methode zorgt ervoor dat het eindontwerp is afgestemd op de bouw en dat er zich tijdens de realisatie geen bijzonderheden of conflicten voordoen. Kitty van der Velde, algemeen directeur Adriaan van Erk Groep, licht dit toe. “De ICE-methode zet alle specialisten vanaf dag één bij elkaar. Architect, constructeur, installateur, binnenhuisarchitect en belangrijke onderaannemers geven samen vorm. Bij dit hotel werd tweewekelijks in de I-room gewerkt aan de vormgeving. Hierdoor hebben wij in een heel soepel proces het hotel in twee jaar tijd kunnen bouwen en hebben we een tevreden opdrachtgever.”

Voor zakenmensen
De officiële opening van het hotel vond plaats in de week van 7 oktober 2019. “Dit hotel is interessant voor zakenmensen, maar het voelt niet als een zakenhotel. Het is sfeervol, luxe en straalt allure uit. En dat begint direct bij de lobby waar de roltrappen en hoogte zorgen voor grand entree. Ook het restaurant en de balzaal vind ik erg mooi geworden”, zegt Van der Velde.

Zij vervolgt: "De Adriaan van Erk Groep is blij met de manier waarop deze ontwikkeling gelopen is. Het contact met de opdrachtgever was prettig, consistent en professioneel. Het Leonardo Hotel is eerste nieuwbouwhotel in Nederland van de Fatal group en de heer Fatal was erg betrokken. We zijn er trots op dat ons deze eer toekwam.”

Hotel & Vastgoed congres
In het net geopende Leonardo Hotel vindt op 25 november het Hotel & Vastgoed congres plaats. Alle informatie over dit congres vindt u hier



Reacties


Laatste nieuws