'Veranderde zorgmarkt vraagt om vernieuwing'

Waar de verantwoordelijkheden en taken van de zorginstellingen veranderen, neemt ook de behoefte aan kwalitatief hoogwaardig zorgvastgoed toe. Inspelend op die behoefte heeft BOAG per 1 november een zeer ervaren specialist in huis op het gebied van maatschappelijk vastgoed. Zorgvastgoed is daarvan een belangrijk onderdeel. Een bijdrage van BOAG.

De voormalige verzorgingshuizen en ‘bejaardencentra’ lopen leeg. Zo blijven als gevolg van de hervorming van de langdurige zorg oudere, zorgbehoevende mensen steeds langer thuis wonen. Waar nodig met thuiszorg. BOAG heeft de laatste jaren veel zorgorganisaties begeleid bij de verkoop of transformatie van deze voormalige verzorgingshuizen.

Daarentegen is er een groeiende behoefte aan verpleeghuisplaatsen ínclusief behandeling. Immers, pas als de zorgzwaarte dermate hoog is, wordt een indicatie afgegeven. Dat betekent dat er een sterke toename is van het aantal psychogeriatrische patiënten en dat er meer specialistische zorg nodig is. Juist voor deze kwetsbare groepen zijn op termijn te weinig verblijfsplaatsen. Tenzij de zorgmarkt daar alsnog op anticipeert.

Aanpassingen
Een grote groep ouderen blijft bewust en vrijwillig langer zelfstandig thuis wonen. Dat vraagt om aanpassingen van hun woonomgeving, zowel in de buurt – huisartsenpraktijk, zorgvoorzieningen, ontmoetingsplekken – als in huis. Een tekort aan huisvesting voor deze doelgroep is al aan het ontstaan en wordt, mede door de invoering van de wet zorg en dwang, de komende jaren groter.

De aan- of verkoop/ huur van zorgvastgoed kan in deze markt, met het oog op de ontwikkelingen in de zorg, zeer interessant zijn. Precies daarom heeft BOAG per 1 november een sectorspecialist in aangenomen die met u kan meedenken vanaf een eerste kwaliteitsscan, huisvestingsadvies en haalbaarheidsonderzoek.

Gehele traject
In overleg met u komen we tot een effectief en uitgebalanceerd aanbod van ruimte voor zorgverlening en wonen, die past bij u en uw exploitatie. BOAG biedt ondersteuning in het gehele traject, dus van mogelijke aan- of verkoop tot en met de realisatie van het vastgoed, de nazorg en het onderhoud. De BOAG-expert vertelt binnenkort meer over de uitdagingen en kansen in deze muterende markt.



Reacties


Laatste nieuws