Aberdeen aangewezen als manager van een €537 miljoen grote Scandinavische vastgoed portefeuille

Aberdeen Asset Management maakt bekend dat het aangewezen is om een vastgoed portefeuille in Scandinavië te gaan beheren. De totale waarde van de onroerend goed portefeuille bedraagt € 537 miljoen. ( Dkr 40 miljard).

Het onroerend goed is voornamelijk gelegen in Denemarken, Zweden en Finland en bestaat uit winkels en woningen. Voorheen werd de portefeuille beheerd door de Deense vastgoed beheerder, Property Group.
Voor een deel van de portefeuille betreft het " distressed assets" die een actief management nodig hebben om weer tot volle potentie te komen. De aandacht van Aberdeen richt zich op het optimaliseren van de portefeuille tot het gereed is om verkocht te worden.

Het verkrijgen van het management contract komt een week nadat Aberdeen in Zweden benoemd is om namens een aantal Deense financiële instellingen een portefeuille van " distressed assets" te gaan beheren ter waarde van € 308 miljoen.

Met de toevoeging van beide portefeuilles is het bedrag van " assets under management" van Aberdeen in de Scandinavische regio met € 846 gegroeid tot € 9,9 miljard.  Ook Aberdeen in Nederland staat open deze speciale dienstverlening aan banken met Nederlands distressed vastgoed aan te bieden.

Tonny Nielsen, Hoofd Investment Management Aberdeen Nordic merkt op:
Wij zijn verheugd dat in toenemende mate financiële instellingen hun onroerend goed beleggingen uitbesteden aan gespecialiseerde onroerend goed bedrijven ten einde hun portefeuilles te optimaliseren in plaats van zelf passief te beheren.

Reacties