Inspecties van studentenhuisvesting: Chapps komt met controle oplossing

Speciaal voor studentenhuisvesters komt Chapps, een bedrijf dat online inspectie apps ontwikkelt, met de Dorm Inspector die speciaal voor deze nichemarkt is ontwikkeld. Andreas van der Linden van Chapps vertelt hierover in VJ.

VJ: Waarom is de Chapps Dorm Inspector ontwikkeld?
Andreas van der Linden: “Als specialist in het ontwikkelen van inspectie apps, analyseren wij het beroep van de vastgoedprofessional. De werkzaamheden en behoeften van een studentenhuisvester wijken sterk af van die van bijvoorbeeld een VvE beheerder of verhuurmakelaar. Waar het bij de één gaat om het alleen in- en uitchecken van zelfstandige woonruimten, gaat het bij de andere om het beheer van een gebouwencomplex. Of een combinatie van beide uiteraard.”

“Ieder specialisme kent zijn eigen uitdagingen. Om deze reden is de Chapps Dorm Inspector specifiek ontwikkeld voor campussen, kamerverhuur en het opvolgen van de studenten.”

Welke problemen lost de Dorm Inspector op?
“Als je niet-zelfstandige woonruimtes of studentenkamers verhuurt of de beheerder bent van een studentencomplex of campus, kom je heel specifieke problemen tegen. Zo wil je graag weten wat de bezettingsgraad is van je gebouwen, welke student in welke kamer zit en wie er verantwoordelijk is voor de gemeenschappelijke ruimtes, bijvoorbeeld de doucheruimte op de begane grond of de wasmachine op de eerste verdieping.”

“Daarnaast wil je er ook zeker van zijn dat iedere student de huisregels naleeft. Indien er geluidsoverlast is, fietsen die in de centrale hal staan of andere problemen ontstaan, wil je deze zo snel mogelijk signaleren en vastleggen.”

“Bij Chapps kijken we vaak 3 stappen vooruit en bieden we complete oplossingen. Het gaat dus niet alleen om de in- en uitchecks van de (studenten)kamers, maar ook om controles op huisregels, veiligheid- en gezondheidsaspecten en de gemeenschappelijke ruimtes.”

Wat kan je vervolgens doen met alle verzamelde data?
“Je kan je voorstellen dat er veel gegevens worden verzameld tijdens de inspecties. De Dorm Inspector werkt overigens offline op je smartphone of tablet (iOS en Android). Schades of problemen die worden gesignaleerd komen terecht in een overzichtelijk dashboard in de Chapps Dorm Manager. Deze online backoffice omgeving is via je desktop te benaderen. Vervolgens kan je hier alle gebouwen, studenten, onderhoudswerkzaamheden en nog veel meer beheren.”

“Juist op het gebied van onderhoudstaken maken we de extra stappen. Je kan namelijk direct onderhoudstaken toekennen aan bijvoorbeeld een onderhoudsman of extern bedrijf en achteraf controleren of de taken al zijn uitgevoerd.”

Is het te koppelen met je eigen primaire systeem?
“Verwerk je de gegevens liever in je eigen omgeving, dan kan je gebruik maken van onze uitgebreide API. Of je kan data importeren en exporteren via spreadsheets.”

Hoe kan ik zorgen voor een optimale communicatie met de studenten?
“Het optimaal opvolgen van de studenten en hun huisvesting vergt veel van je als vastgoedbeheerder. Natuurlijk worden tijdens inspectierondes eventuele problemen vastgelegd, maar defecten, schades of problemen kunnen ook door studenten zelf worden gemeld. Onze Chapps Residenz web App kan gekoppeld worden aan de Dorm Inspector.”

“Met deze oplossing bied je je studenten de perfecte tool om rechtstreeks met jou als beheerder te kunnen communiceren. Schades melden, berichten en aankondigingen sturen, documenten delen enzovoorts, het is allemaal mogelijk. Met de Residenz web App breng je je communicatie naar een hoger niveau en optimaliseer je de controle over jouw studentenhuisvesting.”

Jullie zijn genomineerd voor The Class Digital Innovation Award
“Wij zijn erg trots met de nominatie voor The Class Digital Innovation Award door the Class of 2020. Dit netwerk van specialisten richt zich volledig op nieuwe ontwikkelingen binnen de studentenhuisvesting. Ze kijken onder andere naar hoe zaken beter, efficiënter, veiliger en professioneler kunnen. Deze nominatie geeft de aan hoe innovatief de Chapps Dorm Inspector is en natuurlijk hopen wij erop om deze prijs in de wacht te slepen.”

Hoe kan ik meer informatie krijgen en zelf testen?
“Bij Chapps geloven sterk in de kwaliteit van de gespecialiseerde producten die wij ontwikkelen en in de markt zetten. Daarom kan je ze altijd eerst testen om te zien hoe deze zich in jouw bedrijfsvoering bewijzen. Wil je meer informatie over de Chapps Dorm Inspector of één van de andere producten? Bezoek de website www.chapps.com/nl of neem contact op via discover@chapps.com.”

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special