Heitman koopt tweede seniorencomplex aan in Nederland

Wereldwijde vastgoedinvesteerder Heitman heeft een seniorencomplex in Tilburg gekocht van de Bonita Groep. Het gebouw dat wordt uitgebaat door De Leyhoeve telt 285 seniorenappartementen, waarvan 85 zijn bedoeld voor gespecialiseerde zorg. Een verkoopprijs is niet bekend gemaakt. 

Dit is de tweede deal voor Heitman met de Bonita Groep, eerder dit jaar kocht het ook Leyhoeve Groningen. De Leyhoeve heeft deze vervolgens terug gehuurd. Dit seniorencomplex telt 282 appartementen. 

Groei naar 10 vestigingen
Het woonconcept Leyhoeve, gericht op 55-plussers, maakte eerder dit jaar al bekend een samenwerking aan te gaan met de vastgoedbelegger om haar groeidoelstelling voor 10 vestigingen in Nederland te realiseren. Leyhoeve onderzoekt op dit momenteen aantal interessante locaties en verwacht op korte termijn al te berichten over de ontwikkeling van het derde en vierde woonlandschap.

Vol gas met de groeiplannen
Conny Westdijk Wilkes, algemeen directeur van De Leyhoeve en Jac van Melick, CEO van aandeelhouder Bonita: “We zijn erg blij met Heitman als vastgoedpartner. Heitman is een zeer gerenommeerde en kwalitatieve vastgoedbelegger. De keuze van Heitman voor De Leyhoeve geeft blijk van het zeer succesvolle woonconcept dat wij hebben ontwikkeld in combinatie met de kwaliteit van onze gebouwen. Door de samenwerking met Heitman kunnen wij ons verder richten op onze kernactiviteit – zorgen dat 55-plussers samen aangenaam oud kunnen worden. Bovendien versterkt het onze financiële positie, waarmee we vol gas verder kunnen met onze groeiplannen”.
 

Aansluitende bezoektip
19 november - Jaarcongres Seniorenhuisvesting 

 



Reacties


Laatste nieuws