Hoe kijken economen aan tegen klimaatverandering?

Economen en verduurzaming, het lijkt geen match. Sterker nog: zijn economen überhaupt wel overtuigd van de noodzaak van verduurzaming van de gebouwde omgeving? Het zijn vragen die journalist en econoom Mathijs Bouman voorgeschoteld krijgt tijdens het Openingscongres van de Dutch Green Building Week op 23 september. Want volgens Bouman is juist de enige manier om de hele verduurzaming te laten lukken: ‘beter naar economen luisteren’.

Bouman is een bekend gezicht in het Nederlandse medialandschap. Tegenwoordig is hij de zogenoemde ‘huiseconoom’ van Nieuwsuur en schrijft hij columns voor het Financieele Dagblad. Ook was hij regelmatig in beeld op RTLZ en RTL Nieuws en schoof hij aan bij praatprogramma’s als Jinek, Pauw en RTL Late Night.

Helder uitleggen
Het geeft aan dat de journalist ingewikkelde materie toch helder kan uitleggen. Dat zal hij ook doen op het podium tijdens het congres van DGBC. De economie verandert en Bouman heeft daar een mening over. Hij publiceerde in 2006 zijn boek Hollandse Overmoed – Hoe de beste economie van de wereld ontspoorde. Daarin keek hij terug op de crisis, maar als econoom durft hij ook vooruit te kijken en passeren onderwerpen de revue over hoe Nederland de energietransitie moet oppakken.

Ben jij erbij?
Naast Mathijs Bouman (journalist en econoom) geven ook Sandra Phlippen (Hoofd Economisch Bureau Nederland ABN AMRO), Boudewijn Poelmann (oprichter Goede Doelen Loterijen) en cabaretier Guido Weijers acte de présence tijden het congres. Lees hier meer over deze sprekers.

Klik hier voor meer informatie en het aanmelden voor het Openingscongres.

Foto van Bouwman is van Walter Kallenbach.Reacties


Laatste nieuws