Wordt Rotterdam dé innovatiehoofdstad van Europa?

De Europese Commissie heeft gisteren Rotterdam aangewezen als één van de mogelijke winnaars van de titel ‘Innovatiehoofdstad van Europa’. Samen met vijf andere steden is Rotterdam nog in de race. 

Rotterdam is de enige Nederlandse stad, de andere steden die in aanmerking komen voor de titel zijn Antwerpen, Bristol, Espoo (Finland), Glasgow en Nantes. Op 25 september weten we welke van de zes steden zich een jaar lang Innovatiestad van Europa mag noemen, het prijzengeld van €100.000 ontvangt én voor maar liefst één miljoen euro mag besteden in de stad aan innovatie.

Inwoners centraal
Op de website van Ondernemen010 staat vermeld dat de jury onder de indruk was van de aanpak van Rotterdam. De jury van de Europese Commissie: “Rotterdam heeft een indrukwekkend track record als het gaat om resilience. Waar alle andere steden die we tot nu toe zagen bij 'wij' spraken over de eigen organisatie, heeft Rotterdam het bij 'wij' over de Rotterdammers. Het is indrukwekkend hoe jullie de inwoners centraal stellen."

Rotterdamse Vastgoeddag
Rotterdam doet het dus goed in Europa en is een stad om trots op te zijn. Reden genoeg om op 30 oktober een Vastgoeddag te organiseren waar Rotterdam centraal staat. Op de Rotterdamse Vastgoeddag komen de verschillende thema’s die spelen in de stad, Wonen, Werken, Winkelen en Gebiedsontwikkeling, uitgebreid aan bod. Daarnaast staat ook Jolanda Jansen, directeur van Ahoy Rotterdam, op het podium om te spreken over de invloed die het houden van het Songfestival 2020 in Rotterdam zal hebben op de stad en ons land.

Heeft u interesse om hier bij te zijn? Via deze link vindt u het hele programma en het aanmeldformulier.Reacties


Laatste nieuws