Nieuwbouwproject Stadionkwartier verduurzaamd door Cofely

Cofely is verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw en het beheer van de werktuigbouwkundige installaties voor het nieuwbouwproject in het Stadionkwartier in Eindhoven. Op een steenworp afstand van het PSV-stadion worden ruim 500 woningen gebouwd en meer dan 1.000 m² bedrijfsruimte gerealiseerd, verdeeld over een woontoren van 22 verdiepingen en een appartementencomplex.

Cofely voorziet alle woningen en commerciële ruimten met een duurzaam Warmte Koude Opslag (WKO) systeem dat vloerverwarming, vloerkoeling en warm tapwater levert. Er wordt ruim 450 kilometer vloerverwarmingsleiding verwerkt in het nieuwbouwproject: de grootste bestelling die ooit in Nederland van deze materialen is gedaan. Het voorstel van Cofely is niet alleen zeer kosteneffectief, maar voorziet ook in allerlei technische verbeteringen. De combinatie van de WKO en het intelligente besturingsconcept levert naar verwachting een energiebesparing op van 70 procent. Het project vertegenwoordigt voor Cofely een waarde van ongeveer 5 miljoen euro.

"Cofely zet haar expertise op het gebied van duurzame technologie in om een bijdrage te leveren aan een zo laag mogelijk energieverbruik en optimale energieprestaties van gebouwen en appartementen in het Stadionkwartier in Eindhoven", zegt Rob van Gils, Directeur Commercie van Cofely Zuid. "Cofely onderscheidt zich hierbij als een partij die niet alleen wil meedenken over het technische concept, maar óók over het duurzame karakter van dit bijzondere bouwproject. Onze kracht is daarnaast dat wij onderdeel zijn van een internationale organisatie die qua omvang in staat is complexe bouwtrajecten te begeleiden en bereid is risico's te nemen."

Reacties