Catella Investment Management schuift aan als nieuw lid IVBN

Catella Investment Management Benelux B.V. (CIMB) met kantoren in Maastricht en Amsterdam wordt per 1 september lid van IVBN.

De directie bestaat uit Voas Brouns (op foto links) en Xavier Jongen (rechts). CIMB verricht het fondsmanagement, de acquisitie en het assetmanagement voor verschillende fondsen met een allocatie naar de Benelux, waaronder het Panta Rhei Dutch Residential Fund, het Catella European Residential Fund I en II en het binnen de Benelux gelegen vastgoed van alle andere Catella fondsen zoals onder andere Catella Wohen Europa en het Catella European Student Housing Fund. Het in Nederland belegde vermogen bedraagt circa 1 miljard Euro.

CIMB is een 100% dochter van het Zweedse beursgenoteerde Catella AB. De vastgoed beleggings fondsen worden vanuit München (Catella Real Estate A.G) en Berlijn (Catella Residential Investment Management A.G) beheerd.

Reacties
Directeur Voas Brouns: “We willen voor onze activiteiten in Nederland graag deel uit maken van het platform van IVBN, omdat we daar samen met andere institutionele en professionele vastgoedbeleggers kunnen werken aan een beter investeringsklimaat. We zien dat de overheid een steeds grotere grip op vastgoedbeleggingen tracht te krijgen en dan is samenwerking nodig. Naast een krachtige lobby-organisatie richting de landelijke politiek is IVBN namens en voor haar leden sterk gericht op de G5- en de G40-gemeenten en als Catella Benelux willen ook wij uiteraard een bredere bekendheid in de markt nastreven.

IVBN directeur Van Blokland: “Ik ben blij dat zich weer een professionele partij met buitenlandse institutionele achtergrond meldt; samen staan we sterker!”Reacties


Laatste nieuws