Hypotheekrente neemt een duikvlucht

In een gisteren verschenen publicatie meldt De Hypotheekshop dat de hypotheekrente in rap tempo daalt. Bijna alle grote Nederlandse banken verlaagden de hypotheekrente in de afgelopen maand meer dan één keer.

De banken ING en ABN Amro verlaagden de rente in de maand augustus al vier keer, Rabobank drie keer, en bij SNS en Aegon bleef de teller staan op twee keer. De hypotheekadviseur meldt dat de afgelopen week zelfs de hele top tien aanbieders hun rentetarieven verlaagden.

Laagterecord
Alleen Colibri, Triodos, Philips en Lloyds hebben hun rentes in augustus nog niet verlaagd. Sinds deze maand is de hypotheekrente aan een ongekende duikvlucht begonnen, en bereikte het totaalgemiddelde wederom een laagterecord (2,18%).

Unieke situatie
Waar we de laatste jaren gewend waren aan korte perioden met stevige verhogingen en lange perioden waarin de hypotheekrente geleidelijk daalde, lijkt er nu een unieke situatie gaande. In de grafiek is de verandering van de hypotheekrente (totaalgemiddelde) per week opgenomen sinds oktober 2016.

Einde nog niet in zicht
De Hypotheekshop verwacht dat door de aanhoudende internationale onrust, stimuleringsmaatregelen van de ECB en Fed op de rol, en de start van het naseizoen in aantocht de daling van de hypotheekrente voorlopig nog wel aan zal houden. Reacties


Laatste nieuws