'Stikstofuitspraak kost bouwsector €14 miljard omzet, schade ontwikkelaars nog onduidelijk'

De bouwsector wordt in de komende vijf jaar hard getroffen door de stikstofuitspraak van de Raad van State. ABN Amro verwacht dat de bouw hierdoor €14 miljard omzet misloopt, waarvan €1 miljard specifiek voor de woningbouw. 

Reacties

De verslaggeving over dit dossier door VJ is bijzonder goed. Voor de markt uit, werd hier al bekend gemaakt, dat dit wel eens een groot probleem kan worden. Discussies over stikstofuitstoot zijn niet een heel hot thema, maar als de bouwproductie hierdoor gaat stilvallen, hebben we wel een uitdaging met elkaar! Dit heeft grote consequenties voor de woningmarkt. Ik blijf dit dossier via jullie volgen...

Geplaatst door Pieter van Herk op 22 augustus 2019 om 07:36

Dossier Stikstof & PFAS

Woningbouwsector gematigd positief over stikstofpakket

De woningontwikkelaars reageren niet onverdeeld positief op de aangekondigde stikstofmaatregelen. Ze zijn verheugd dat de woningbouw voorrang krijgt, maar ze zijn ontevreden dat nog steeds niet duidelijk is hoe een en ander vorm wordt gegeven en vanaf wanneer vergunningen weer verleend gaan worden.

14 november 2019 om 10:05 | 3 min
Bouwers overwegen miljardenclaim bij kabinet neer te leggen

Bouwers overwegen miljardenclaim bij kabinet neer te leggen

Door het getalm van het kabinet rond de PFAS-crisis - het niet verplaatsen van grond wegens giftige stoffen - zien bouwers geen andere uitweg dan het neerleggen van een miljardenclaim bij het kabinet. De claim is gebaseerd van €100 per verloren man- en machineuur vanaf 1 oktober.

14 november 2019 om 09:13 | 2 min
EIB: 'In 2020 krimp bouwproductie en verlies duizenden banen'

EIB: 'In 2020 krimp bouwproductie en verlies duizenden banen'

Volgend jaar is er voor het eerst sinds de crisis weer sprake van een krimp van de bouwproductie. De reden is de stikstofproblematiek die een cumulatief negatief effect op de bouwproductie heeft ter grootte van €6 miljard in de periode 2019-2021. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van EIB.  

31 oktober 2019 om 14:37 | 3 min

Lees onze special over Woonvormen