Wat zijn de voorwaarden voor het intrekken van een natuurvergunning?

Het provinciebestuur hoeft een natuurvergunning niet in te trekken, als het kiest voor andere maatregelen die verslechtering van de natuur kunnen voorkomen. Dat blijkt uit een uitspraak van de Raad van State over de natuurvergunning voor een veehouderij in Oirschot. Maar onder welke voorwaarden wordt een na­tuur­ver­gun­ning wel ingetrokken?

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.Reacties

Martijn van Gelderen

Beste Kimberley, je mist de essentie van deze uitspraak voor de vastgoedsector. Die is dat intern salderen niet meer vergunningplichtig is, en dat ontwikkelaars die gebruik maken van intern salderen dus niet meer voor een hele lange procedure, die zich ook lastig laat plannen/voorspellen, langs de provincie hoeven. Al dan niet via de gemeente in een aangehaakte procedure. Dit heeft sinds mei 2019 voor diverse vastgoedprojecten tot ernstige vertraging geleid, waarvan nu blijkt dat dat niet nodig was geweest.

Geplaatst op 20 januari 2021 om 15:59


Kimberly Camu

Beste Martijn, voor verdere juridische duiding verwijs ik je graag door naar een artikel geschreven door onze columnisten van Poelmann van den Broek: https://vastgoedjournaal.nl/news/48910/raad-van-state-zet-streep-door-vergunningplicht-intern-salderen

Geplaatst op 26 januari 2021 om 09:29


Dossier Stikstof & PFAS

Laatste nieuws