Vastgoedspecialiste Ottilie Laan naar Endtz & Co Advocaten

Advocate Ottilie Laan (36), gespecialiseerd in vastgoedzaken en publiek-private samenwerking, versterkt per 1 maart 2011 advocatenkantoor Endtz & Co, het enige advocatenkantoor dat met vaste prijzen werkt. Met haar overstap groeit het team van Endtz & Co in het eerste kwartaal van dit jaar door naar acht personen. Laan zet in feite haar praktijk voort binnen het nieuwe kantoor en brengt naast haar specifieke expertise een eigen relatiebestand mee.

Antoine Endtz: "Wij ervaren de komst van Ottilie als een belangrijke stap voorwaarts voor ons kantoor. Binnen de samenwerking tussen lokale overheden en marktpartijen op het gebied van planologie en stadsontwikkeling is duidelijk behoefte aan hoogwaardige juridische dienstverlening. De solide positie die Ottilie heeft opgebouwd bewijst dat. Ook in de retailsector, waar Endtz & Co zich met name op richt, is deze know-how van groot belang voor onze cliënten, aangezien ook retailers steeds vaker in samenwerking met overheden en semi-overheden winkelgebieden ontwikkelen. Daarnaast heeft Ottilie een grote ervaring op het gebied van huurrecht, bouwrecht en projectontwikkeling, zodat zij ook op die gebieden meteen in onze retailpraktijk inzetbaar is.

Voordat Laan in 2007 als compagnon toetrad tot de maatschap Houtzager Strijker Advocaten was zij werkzaam als advocaat bij Stibbe te Amsterdam en als bedrijfsjurist bij N.V. Bank Nederlandse Gemeenten. Cliënten waarvoor zij in de afgelopen jaren aan projecten heeft gewerkt zijn onder andere: BNG Gebiedsontwikkeling B.V., PPS Overstad Alkmaar, gemeente Naarden, Huisadvocaten gemeente Amsterdam, SNS Property Finance, PPS Meerstad Groningen, Bedrijvenpark Prisma en de Zuidas.

De bedrijfsfilosofie van Endtz & Co en het unieke business model sluiten bijzonder goed aan op de werkwijze die Laan voorstaat: "Ook bij projecten op het gebied van publiek-private samenwerking en vastgoedontwikkeling en -exploitatie draagt het maken van goede prijsafspraken bij aan het voorkomen van escalaties. Transactiekosten en faalkosten nemen het meeste af wanneer in de samenwerking tussen partijen het optimum wordt bereikt. Ook de juridische kosten zullen dan een stuk lager uitkomen. Die benadering past uitstekend in de vaste-prijsformule van Endtz & Co."

 

Zoekt u een vacature in de vastgoedsector of wilt u er een plaatsen? Klik HIER voor de Vastgoedvacaturebank, de grootste en meest geraadpleegde vacaturesite voor de vastgoedsector. De vacatures van de Vastgoedvacaturebank komen maandelijks bij circa 100.000 vastgoedprofessionals onder ogen.

 

 Reacties


Laatste nieuws