Aanbieder obligatie vastgoedfondsen lanceert handige app voor beleggers

Om beleggers meer inzicht te geven in de actuele rendementen en de positie van het aantal participaties, brengt fondsbeheerder Meerdervoort Garantiefonds een mobiele app op de markt. “Hierdoor kunnen deelnemers aan de garantiefondsen nog sneller en efficiënter instappen”, vertelt medeoprichter en directeur Wijnand Groenen in VJ.

De komst van de mobiele app is opnieuw een innovatie na de introductie van een online fondsmanagement platform in april van dit jaar. Groenen: “Het is de volgende stap richting een volledig digitale toekomst. Het past helemaal in deze tijd waarin snelheid en gemak voorop staan. Dat willen wij onze klanten graag aanbieden.”

Voldoen aan Wft-eisen
Momenteel hebben klanten in de garantiefondsen van Meerdervoort al via de ‘Mijn Meerdervoort’ omgeving op de site rechtstreeks - via hun eigen bank en identifier – uitgebreide functionaliteiten om de positie van hun participaties te volgen. Groenen: “Via de app kunnen de klanten ook via de mobiele telefoon instappen in onze garantiefondsen. Bovendien voldoen we op die manier meteen aan de eisen die de Wet op het financieel toezicht (Wft) stelt, want deelnemers moeten om gebruik te kunnen maken van de app over een Nederlands banknummer beschikken.”

Behalve van een eigen app, maakt aanbieder Meerdervoort ook gebruik van de nieuwste technologieën om sneller en efficiënter te kunnen opereren. De software voor de ‘Mijn Meerdervoort’ omgeving en de app is ontwikkeld door fintech bedrijf Bloqhouse.

Investeren in huurwoningen
Meerdervoort geeft via haar Garantiefondsen particuliere beleggers de mogelijkheid om te investeren in huurwoningen in het middensegment. Het biedt daarbij een vast rendement van rond de 5%.

Groenen: “En dat met een laag risico, aangezien deelnemers de 1e hypothecaire zekerheid hebben. Bovendien staan de fondsen onder onafhankelijk toezicht van de Stichting Bestuur Garantiefondsen.” Volgens Groenen is investeren in woningen een veilige en solide keuze, omdat vastgoed altijd een zekere waarde houdt. “Dit in tegenstelling tot aandelen.”

Belegd vermogen van €60 miljoen
De ontwikkeling van een eigen app en de implementatie van een digitaal fondsmanagement platform, onderstreept volgens Groenen de innovatieve slagkracht van Meerdervoort dat in een tijdsbestek van amper vier jaar uitgroeide van één fonds met 42 investeerders naar een totaal belegd vermogen van ruim €60 miljoen.

Reacties