Energiewetgeving op gebied van renovatie en transformatie

Op het gebied van energie is er steeds meer wetgeving. Dit komt niet alleen vanuit de Nederlandse overheid, maar ook vanuit de Europese Unie. Wist u dat er vanaf 2020 ook een minimum aantal laadpalen beschikbaar moet zijn wanneer u een pand heeft gerenoveerd?

In 2020 verplicht de EU ieder bedrijf met een nieuw of gerenoveerd bedrijfspand met meer dan tien parkeerplekken tot het plaatsen van minimaal 1 laadpaal. Dit betekent dat uw bedrijf wellicht dit jaar nog actie dient te ondernemen. U zoekt dan natuurlijk naar de juiste zakelijke oplossing.

Verder wilt u natuurlijk dat uw pand na een transformatie of renovatie voldoet aan de Wetgeving. Zo zijn er het verplichte energielabel C in 2023 voor een pand en de meldplicht. Ieder pand heeft een eigen aanpak nodig. De te nemen maatregelen om aan deze wetgeving te voldoen zijn dan ook behoorlijk verschillend en afhankelijk van het doel van een pand. Wanneer u niet aan de wet voldoet kunt u een boete riskeren en kunnen panden niet meer verkocht of verhuurd worden. Een zorg die MAIN Energie voor u uit handen kan nemen.

Wilt u meer weten wat MAIN Energie voor u kan betekenen? Klik hier voor meer informatie. 

Reacties

Lees onze special over Rotterdam Special