Meer sfeer in je kantoorpand aanbrengen doe je zo

Als je aan het werk bent spreekt het voor zich dat je graag in een sfeervolle omgeving bent. Dit geldt natuurlijk ook voor het kantoor. Je zit hier immers de hele dag. Het is wetenschappelijk bewezen dat personeel productiever te werk gaat wanneer zij zich op hun gemak voelen.

Een kantoor met zwarte muren zonder decoratie zou ongetwijfeld geen positief effect hebben op de werklust van het personeel. Geen paniek, er zijn genoeg manieren om je kantoorpand sfeervol in te richten. Je kunt gebruik maken van wanddecoraties, planten, behang en verf. In dit artikel kun je inspiratie opdoen om je kantoorpand sfeervol in te richten.

Maak gebruik van kleur
Maak gebruik van kleur, want kleur brengt sfeer. Kleuren hebben niet voor niets een betekenis gekregen in de loop der jaren. Rood staat bijvoorbeeld voor liefde en blauw staat voor betrouwbaarheid. Het gebruik van kleuren geeft dus een positieve invloed op de werksfeer waardoor de productiviteit omhoog gaat.

Een tip is om kleuren te gebruiken die geassocieerd worden met je bedrijf. Bestaat het logo uit geel met zwart? Gebruik deze kleuren dan in je pand. Hoogstwaarschijnlijk ben je van plan de muren te laten verven door een professional.

Vraag aan de professional eerst eens of hij of zij gebruik maakt van Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin. Sikkens is onderhoudsvrije verf welke zeker 10 jaar mee gaat. Het type verf Sikkens Rubbol BL is een binnenverf, die zeer goed geschikt is tegen krassen en slijten. Ben je van plan lang gebruik te maken van het pand? Kies dan van tevoren voor onderhoudsvrije verf.

Vraag het aan je personeel
Een hele simpele tip is door het gewoon eens te vragen aan je personeel. Wat zouden zij nou graag in het kantoorpand willen zien? Als er dan verschillende overeenkomsten zijn kun je hiermee aan de slag. Nu heb je een win-win situatie gecreëerd. Jij weet wat je moet doen en je personeel is tevreden.

Een manier om erachter te komen wat je personeel wilt is het opstellen van een enquête. Door middel van deze enquête krijg jij precies in kaart wat de wensen en behoeftes zijn van je personeel. Dus maak een enquête luister naar je personeel en ga ermee aan de slag. Uiteraard is het achterhalen van de wensen in een persoonlijk gesprek altijd het beste.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022