VJ Commentaar: Overheid creëert bouwcrisis door stikstofbesluit

VJ Commentaar: Overheid creëert bouwcrisis door stikstofbesluit

Het veel besproken stikstofbesluit van de Raad van State kon niet op een slechter moment komen. Precies op het moment dat de woningbouwproductie juist sterk moet worden opgevoerd. Het toont het ware gezicht van de overheid: stimuleren waar het kan, belemmeren waar het kennelijk moet. Plus twee uitwegen!

Reacties

Beste Rogier, laat ik voorop stellen dat de gevolgen van deze uitspraak vervelend zijn. In Nederland hebben we echter een soort machtenscheiding. Dat houdt onder andere in dat rechtspraak onafhankelijk is. De afdeling bestuursrechtsspraak van de Raad van State is daarvoor juist in het leven geroepen. Om dan te koppen met "Overheid creëert bouwcrisis met stikstofbesluit" is gewoon onjuist. Volgens mij komt dat door een uitspraak van een onafhankelijke rechter. Wie het oplost weet ik niet, maar deze koppen helpen niet.

Geplaatst door Han Bruggink op 23 juli 2019 om 17:29

Dossier Stikstof
Eerste maatregelen kabinet stikstof bekend

Eerste maatregelen kabinet stikstof bekend

Het kabinet heeft de eerste maatregelen aangekondigd: extra financiële middelen, overheden krijgen meer mogelijkheden om toestemming te verlenen voor projecten. Het kabinet verkent daarnaast of voor het einde van dit jaar een drempelwaarde kan worden ingevoerd. Ook salderen is binnenkort weer mogelijk.

4 oktober 2019 om 16:15 | 3 min

Lees onze special over Vastgoedfinanciering