VJ Commentaar: Overheid creëert bouwcrisis door stikstofbesluit

Het veel besproken stikstofbesluit van de Raad van State kon niet op een slechter moment komen. Precies op het moment dat de woningbouwproductie juist sterk moet worden opgevoerd. Het toont het ware gezicht van de overheid: stimuleren waar het kan, belemmeren waar het kennelijk moet. Plus twee uitwegen!

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties

Han Bruggink

Beste Rogier, laat ik voorop stellen dat de gevolgen van deze uitspraak vervelend zijn. In Nederland hebben we echter een soort machtenscheiding. Dat houdt onder andere in dat rechtspraak onafhankelijk is. De afdeling bestuursrechtsspraak van de Raad van State is daarvoor juist in het leven geroepen. Om dan te koppen met "Overheid creëert bouwcrisis met stikstofbesluit" is gewoon onjuist. Volgens mij komt dat door een uitspraak van een onafhankelijke rechter. Wie het oplost weet ik niet, maar deze koppen helpen niet.

Geplaatst op 23 juli 2019 om 17:29


Dossier Stikstof & PFAS

Laatste nieuws