Innovatieve vastgoedgevelreiniger bekroond

Afgelopen week is de Klankbordprijs 2010 Oost Brabant gewonnen door Marcel Hurkmans van SkyClean Europe uit Veghel. Deze prijs van Stichting Ondernemersklankbord reikte drs. Henk Rosman, directeur Kamer van Koophandel Brabant, op 2 maart uit in Eindhoven.

Van oorsprong werkzaam in de agrarische sector (stalreiniging) heeft SkyClean Europe zich ontwikkeld tot een uniek bedrijf dat zich richt op innovatieve gevelreiniging van industrieel en logistiek vastgoed. Deze activiteiten vinden plaats met in eigen beheer ontwikkelde technieken op het gebied van schoonmaak- en hijstechniek. De hijstechnische activiteiten gaan in samenwerking met kraanbedrijf Gaffert uit Veghel. Bij de reinigingswerkzaamheden maakt het bedrijf gebruik van milieuvriendelijke technieken onder meer via effectieve opvang en afvoer van afvalwater. SkyClean Europe opereert zowel in Nederland als daarbuiten en kan inmiddels enkele grote internationale bedrijven tot haar cliënten rekenen.

De Klankbordprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een ondernemer die in een voorgaande periode het beste resultaat heeft behaald met behulp van adviezen van een consulent van Stichting Ondernemersklankbord. Als landelijke organisatie heeft deze stichting tot doel de succeskansen van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf en in de agrarische sector te vergroten. Consulenten van Ondernemersklankbord zijn vrijwilligers. Oud ondernemers, managers en vakspecialisten met een werkzaam leven achter de rug. Gepensioneerd maar allen nog actief. Uitgangspunt is het overdragen van kennis en het actief begeleiden van jonge ondernemers in het MKB en de tuinbouw, die behoefte hebben aan een klankbord. Een ervaren luisteraar die op basis van kennis en kunde misschien net dat zetje kan geven waardoor de zaken een andere wending nemen.

Stichting Ondernemersklankbord wordt ondersteund door het bedrijfsleven zoals Rabobank Nederland, Univé, de Kamers van Koophandel en (semi-) overheidsinstellingen waaronder het ministerie van Economische Zaken). Bij de stichting zijn landelijk zo'n 300 consulenten actief. Jaarlijks begeleiden zij belangeloos 3.000 ondernemers. De consulenten zijn georganiseerd in regionale teams en werken nauw samen met de in die regio gevestigde Kamer van Koophandel. In Oost-Brabant zijn 23 consulenten actief.

Reacties