EDGE kondigt tweede Amerikaanse ontwikkeling in Boston aan

In het Boston Seaport district gaat EDGE een nieuw kantoorgebouw realiseren: de 50 WTC Avenue Office Tower. Het project zal worden ontwikkeld door een consortium van EDGE, Boston Global Investors (BGI), als managing partner, The Cogsville Group en Eagle Development Partners.

Gesitueerd in de South Boston Waterfront zal dit project een centrale rol spelen binnen de toekomstige ontwikkeling en groei van Seaport. Tijdens het Holland Trade Dinner waren minister-president Rutte en de gouverneur van Massachusetts, Charlie Baker, aanwezig voor de ondertekening van deze joint-venture.

60.000 vierkante meter
Het ontwerp van het gebouw telt ongeveer 60.000 vierkante meter en zal worden gerealiseerd met de nieuwste innovaties en technologie die gezondheid, duurzaamheid en smart services bevorderen. Hierbij worden drie certificeringen nagestreefd: LEED, WELL en SITES.

Om de gezondheid van de gebruikers te waarborgen zal het kantoor speciaal ontworpen worden met natuurlijke elementen en licht optimaliserende atria. Een combinatie van restaurants, winkels en cafés biedt ontmoetingsplekken, ontspanning, inspiratie en gezonde voeding. Gebruikers kunnen hun elektronische apparatuur direct met het hightech gebouw verbinden en zo onderdeel uitmaken van het IoT-netwerk. Dit stelt hen in staat om het omgevingsklimaat naar persoonlijke voorkeur aan te passen en informatie over het gebouw te ontvangen.

EDGE breidt internationaal uit
De ontwikkeling in Boston is het tweede internationale project dat EDGE de afgelopen maand heeft aangekondigd. In juni kondigde EDGE zijn entree tot de Britse kantorenmarkt aan middels de acquisitie van een herontwikkelingsproject in Londen. Na een succesvolle en bekroonde transformatie van het Noord-Amerikaanse hoofdkantoor van Unilever, bereid EDGE zich nu voor om een tweede kantoorgebouw te ontwikkelen in de VS met haar intreding tot de kantoormarkt van Boston.

Levenskwaliteit
Coen van Oostrom, Oprichter & CEO van EDGE: "Wij kondigen vandaag met groot genoegen ons tweede project aan in de VS en kijken uit naar de samenwerking met Boston Global Investors. Het is een mooie uitdaging om samen bij te dragen aan de transformatie van het Boston Seaport district. Met onze ervaring in het bevorderen van duurzaamheid en welzijn in gebouwen door middel van onze slimme technologie, kunnen wij een significante verbetering van de levenskwaliteit bewerkstelligen voor de gebruikers en de Boston Seaport gemeenschap."

Dit 'state-of-the-art' gebouw zal ontwikkeld worden door gebruik te maken van de gedeelde expertise van alle partners. In het kader van de huidige marktdynamiek, bouwlocatie en potentie van het omringende gebied, zal dit project een unieke impact hebben:"niet alleen het versterken van de positie van het Boston Seaport district, maar ook het leveren van een positieve bijdrage aan de publieke sfeer." aldus John B, Hynes III, Boston Global Investors.

Holland Trade Dinner
Als mede-ontwikkelaar en investeerder maakt EDGE, samen met BGI, Eagle Development Partners, en The Cogsville Group, deel uit van het collectieve partnership voor dit project. Tijdens het Holland Trade Dinner op 18 juli tekenden alle partners de joint-venture overeenkomst in de aanwezigheid van minister-president Mark Rutte en Gouverneur Baker. Onderscheidend aan dit project is de focus op het betrekken van lokale minderheden en het stimuleren van diversiteit. Een gemeenschapsfonds is in het leven geroepen om de bewoners van Zuid Boston en omgeving in staat te stellen te investeren in het project, en om zo te helpen een positieve impact realiseren.

Boston Seaport
Het Boston Seaport district bevindt zich in een economische hub, omringd door lokale universiteiten en talloze gezondheids- en life science academici. Het gebied is een erkende toplocatie voor financiële diensten en technologiebedrijven. Als nieuw district fungeert Boston Seaport als een belangrijk kruispunt tussen publieke functies en het commerciële bedrijfsleven. Dit nieuwe project zal Boston verder versterken en de waarde van het gebied verhogen als gateway stad van de VS, zodoende bijdragend aan Boston's economische positie en toekomstige groei.

Reacties

Lees onze special over Rotterdam Special