Uploaden documenten over kandidaat huurders voortaan verleden tijd

Dankzij een samenwerking tussen proptech bedrijf OSRE Woningdossier en het Nederlandse fintech bedrijf Ockto wordt het verzamelen en uploaden van documenten door kandidaat huurders voortaan verleden tijd. Inschrijven op nieuwbouw en bestaande huurwoningen wordt zo nog makkelijker, zo verzekeren de beide bedrijven.

Door de krachten van OSRE en Ockto te bundelen wordt een flinke sprong gemaakt richting het efficiënter maken van het verhuurproces. Het wordt mogelijk om zonder handmatig werk, kandidaat huurders te onboarden en te toetsen.

In 5 minuten alles aangeleverd
Auke Dirkmaat, Salesmanager Ockto: “Veel mensen vinden het knap lastig om alle benodigde documenten te verzamelen. Je moet veel documenten uploaden, zoals loonstrookjes en bankafschriften. Een heel gedoe. Dat is straks verleden tijd!”. Ockto zorgt ervoor dat de consument veilig, snel en simpel financiële informatie over zijn of haar huishouden kan verzamelen en delen. Via de app van Ockto is dit in 5 minuten geregeld.

Dataminimalisatie
In de huidige situatie worden via de aangeleverde documenten ook veel gegevens gedeeld die niet noodzakelijk zijn voor de toetsing van de kandidaat huurder. Met Ockto wordt ervoor gezorgd dat alleen die gegevens worden doorgezet die ook daadwerkelijk voor de toetsing nodig zijn. Daarnaast is OSRE volledig AVG Compliant, hiermee wordt de privacygevoelige informatie van de kandidaat huurder beschermd.

Door de krachten van OSRE en Ockto te bundelen krijgen vastgoedprofessionals snel en efficiënt inzicht in de data van de huurder en kan het beoordelingsproces betrouwbaar en soepel verlopen. Na de toekenning aan Ockto van een PSD2-vergunning door DNB kan in 2020 het beoordelingsproces verder worden geoptimaliseerd met banktransactie informatie en daarmee nog verder worden verbeterd.

Reacties

Lees onze special over Rotterdam Special