IB-opleiding huurt ruim 5000 m2 in Den Haag

Het International Baccalaureate start in de zomer van 2011 haar activiteiten in het gebouw Churchillplein 5/Eisenhowerlaan 77 in Den Haag. Het International Baccalaureate heeft voor een periode van 10 jaar in dit gebouw ruim 5.100 m² kantoorruimte gehuurd, verdeeld over twee verdiepingen. Het betreft een gedeelte van de kantoorruimte die op dit moment nog door KPMG in gebruik is. Het gehuurde wordt volledig gerenoveerd.

Het gebouw Churchillplein 5/Eisenhowerlaan 77 is eigendom van IEF Capital (een joint venture tussen Bouwfonds Real Estate Investment Management en IEF) en ligt in de 'Internationale Zone' in Den Haag waar reeds diverse internationale (overheids)organisaties zijn gevestigd.

Het International Baccalaureate (IB) is opgericht in 1968 en heeft de beschikking over meer dan 3.000 scholen in 138 landen om haar meer dan 900.000 studenten in de leeftijd tussen 3 en 19 jaar, drie uitdagende programma's aan te bieden. Het IB stimuleert studenten om actieve studenten, veelzijdige individuen en betrokken wereldburgers te zijn. Het IB levert ook advies en capaciteit voor andere onderwijskundige organisaties.

Het IB, voorheen International Baccalaureate Organization (IBO), is een internationale instantie die onder andere het International Baccalaureate Diploma Programme, een pre-universitaire opleiding van twee jaar bedoeld voor de leeftijd van 16 tot 19 jaar, verzorgt. Het hoofdkantoor is momenteel gevestigd in Geneve. Voorts zijn er naast de bestaande vestiging in Cardiff ook kantoren in Washington DC en Singapore geopend. Klik hier voor meer informatie.

IEF Capital is geadviseerd door Jones Lang LaSalle. Het International Baccalaureate is bij het tot stand komen van deze transactie geadviseerd door DTZ Zadelhoff.

 

Reacties