Tiende editie Vastgoed 3.0 in het teken van Urban Districts

Tijdens de 10e editie van Vastgoed 3.0 op 25 september aanstaande delen vier topsprekers van internationaal niveau hun visie op en de nieuwe aanpak voor de ontwikkeling van zogeheten urban districts. Vastgoed 3.0 vindt dit jaar niet voor niks plaats in de Amsterdamse Poort: een gebied dat voor dé transformatieopgave staat waar heel (vastgoed) Nederland zijn ogen op heeft gericht. Van een woon-winkelgebied naar een nieuw dynamisch urban district. Groots, complex en bovenal volgens een nieuw aanpak.

Mono is dood, leve de mix!
Monofunctionele gebieden in steden zijn definitief passé. Onze binnensteden veranderen; van shopwalhalla’s naar steden met een mix van niet-retailfuncties. Monofunctionele winkelgebieden worden herontwikkeld tot zogeheten ‘urban districts’ met een brede mix aan functies. Niet alleen in grote steden, ook middelgrote steden moeten nadenken over de aantrekkelijkheid en relevantie van hun binnensteden en de kansen die urban districts hierin bieden.

Markitecture & Experience Masterplan
Tijdens Vastgoed 3.0 delen vier topsprekers hun visie op de ontwikkeling van urban districts. Zo neemt de internationale key note spreker Ibrahim Ibrahim, CEO van Portland Design London, je mee in de wereld van markitecture. Urban districts ontwikkelen als een merk en daarmee de identiteit én dus onderscheidend vermogen creëren: dát is de centrale opgave. Enkele van zijn uitspraken: “As architects and designers we love to create brands, experiences and places that people love”, “It’s all about the Spirit of Place” en “The Experience Masterplan as the start for a Architectual Masterplan”. Kortom: “The New Next Now of Urban Districts.’’

Gebiedsontwikkeling Next Level
Rik Eertink , CEO CBRE Global Investors, heeft een heldere visie op de toekomst van stedelijke leefgebieden. “Als vastgoed investeerder hebben we een lange termijn verantwoordelijkheid. Dankzij urbanisatie en technologie zijn mensen meer ‘connected’ dan ooit, zowel fysiek als digitaal. Mensen komen samen in ‘gateway cities’ waar ze kennis delen, elkaar ontmoeten en verblijven. Dit vereist een nieuwe visie op en aanpak van de herontwikkeling van stedelijke leefgebieden. In de Amsterdamse Poort brengen we deze kennis in praktijk.’’

Wil je weten hoe? Rik geeft op een bijzondere wijze een kijkje in de CBRE-keuken.

Exploitatie is cruciaal
Jaco Meuwissen, CEO 3W real estate, stelt: “De opgave voor ontwikkelaars is inmiddels immens. De eisen van de consument veranderen sterk en de huidige omgeving voldoet niet meer. Steden en plaatsen moeten prettige verblijfsgebieden worden met wonen en werken op de juiste plek”.

Voor de projectontwikkelaar is niet het realiseren van het project het einddoel, maar ook de exploitatie ervan. Als ontwikkelaar móet je daar tegenwoordig een opvatting over hebben. Zijn opvatting en nieuwe inzichten hoor je bij Vastgoed 3.0.

Ambitie is de sleutel
Jeroen Lokerse, CEO Cushman & Wakefield, heeft het vooral over groter durven denken en doen. Van hem mag ‘de lat van ambitie in Nederland’ flink omhoog: ‘’Over een paar jaar bestaat Europa uit een beperkt aantal stedelijke gebieden waar het gebeurt, dat zijn de plekken waar bedrijven zich willen vestigen, mensen willen wonen en studenten opgeleid willen worden. Daar moet Nederland bij zijn en dat kan ook als we zorgen dat we onze stedelijke regio’s binnen de Randstad goed verbinden en gaan aansturen als één stad. Juist door het economisch klimaat in het Westelijk deel van ons land aan te jagen dient dit heel Nederland, de som hiervan is namelijk veel groter dan die van opgedeelde welvaart.” Hoe hij hier invulling aan wil geven, vertelt hij bij Vastgoed 3.0.

De 10e editie Vastgoed 3.0 biedt toekomstvisies en netwerk op hoog niveau in een bijzondere omgeving. Meld je aan via www.vastgoed30.nl en profiteer tot 31 juli van een scherp Early Bird tarief!

Vastgoed 3.0 is te gast bij New Metropolis Zuidoost in de Amsterdamse Poort, de nieuwe dependance van Pakhuis de Zwijger die in september opent.

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021